Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Iнша планета»

У Львівській галереї мистецтв відкрито виставку «Світ кота»
24 березня, 12:56
ФОТО РОМАНА БАЛУКА

Білі, чорні та руді, великі й маленькі, пухнасті й не дуже, в палаці та в селянському подвір’ї, пещені, у ліжку і «дворняги», на паркані... Це, радше, світ не кота, а котів... Крім того, вони з різних епох і країн, бо упорядники експозиції пропонують глядачеві зображення чотирилапих улюбленців на полотнах митців XVII — ХХІ стст.

— Те, що така виставка відбувається саме в березні — закономірно, адже 1 березня відзначався Міжнародний день котів, — говорить куратор виставки Олександра КАЛІНІЧЕНКО. — Назва «Світ кота» має подвійне значення: з одного боку, це назва центральної роботи експозиції — «Світ кота» українського живописця Євгена Лещенка, а з другого — більшість представлених робіт ілюструє нам не просто котів, а й світ, у якому вони живуть.

Основа виставки — роботи з фондової збірки галереї, причому багато з них експонуються вперше. На думку куратора, сучасні львівські митці С. Савченко, В.Богуславський, Р. Романишин, С. Гай і О. Денисенко збагатили й урізноманітнили експозицію своїми творами, які вдало перегукуються з полотнами зі фондосховищ.

Олександра Калініченко додає, що умовно виставку можна поділити на кілька тематичних груп, які розкривають різні «світи» кота: казковий, ночі, домашній, жіночий або й... «інша планета». Частиною виставки є й відеоролик, який дає можливість заглянути у «світ» кота очима видатних митців минулого та сьогодення. І,звісно ж, поліпшити собі настрій.

Відвідати виставку «Світ кота» у Львівській галереї мистецтв можна до 15 квітня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати