Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Iсторична перемога

Еліна Світоліна вперше в кар’єрі піднялася у ТОП-10 найсильніших тенісистів світу
27 лютого, 19:32
ФОТО REUTERS

Жіноча тенісна асоціація оприлюднила оновлений рейтинг найсильніших тенісисток світу, в якому українка Еліна Світоліна знаходиться на 10-му місці, повідомляє WTA. У нашої спортсменки 3890 очок, і вона порівняно з рейтингом тижневої давнини піднялася на три рядки вгору — з 13-го місця.

Взагалі у так званих «чемпіонських перегонах» рейтингу, який враховує результати поточного сезону, наша спортсменка займає друге місце слідом за переможницею Відкритого чемпіонату Австралії американкою Сереною Вільямс.

Цікаво, що Світоліна вперше в кар’єрі піднялася у ТОП-10 найсильніших тенісистів світу. Більш того, вона стала першою українкою в історії, яка увійшла в десятку найсильніших. Серед представників України тільки Андрію Медведєву вдавалося показати кращий результат в одиночному розряді — четверте місце у чоловічому рейтингу ATP.

Нагадаємо, що перша «ракетка» України Еліна Світоліна перемогла у суботу знамениту тенісистку з Данії Каролін Возняцькі у фіналі престижного турніру WTA серії Premier — Dubai Duty Free Championships у Дубаї (ОАЕ) із призовим фондом $2,666 млн. Рахунок «золотого поєдинку», що тривав 1 годину 28 хвилин — 6:4, 6:2.

Відразу після перемоги Світоліна поділилася враженнями від турніру: «Це дуже особлива перемога для мене, я дуже щаслива. Проти Каролін завжди важко грати, вона ніколи не здається. Це був неймовірний матч, я дуже рада, що виграла. Було неймовірно важко. Я працювала багато років і рада, що це почало приносити плоди у вигляді трофеїв. Я дуже щаслива, сподіваюся, що Жюстін Енен дивилася цей матч по ТБ. У мене так багато емоцій, я не можу висловити їх словами. Дуже дякую публіці, яка мене підтримувала. Я насолоджувалася грою на цьому турнірі».

Таким чином харків’янка Еліна Світоліна виграла свій дванадцятий матч поспіль і сімнадцятий з початку сезону.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати