Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Карпати» не думають зупинятися на «бронзі»

09 липня, 00:00
До бронзових нагород футболісти львівських «Карпат» пройшли довгий шлях у 35 років. Коли у далекому 1963-му заводська команда «Сільмаш» домоглася права виступати у другій лізі Всесоюзного чемпіонату, її перейменували в «Карпати», натякаючи на те, що карпатські вершини — найвищі в Україні.

Роки минали, були і успіхи, зокрема, Кубок СРСР 1969 року та вихід до єврокубків. Однак тільки у чемпіонаті незалежної України львів’яни впевнено увійшли до когорти найкращих, були фіналістами Кубка, і ось іще одна вершина — бронзова. 35-річні «Карпати» отримали чудовий подарунок до дня створення і, як запевнив головний тренер Мирон Маркевич, не збираються на цьому досягненні задовольнятися.

— Зігравши внічию (1:1) важливий матч із донецьким «Шахтарем» — пригадує фініш минулого сезону Мирон Богданович, — ми набули впевненості, що мета сезону може бути досягнута. Правда, турнірна доля склалася так, що лише в останньому матчі чемпіонату з «Дніпром» визначився третій призер.

«Карпати» домоглися бажаного, випередивши «Дніпро», «Ворсклу» та інших претендентів на призові місця. Запорукою успіху стало те, що облдержадміністрації нарешті у цьому році вдалося забезпечити команду надійними спонсорами, зміцнити керівництво клубу. Придбання групи сильних гравців та відносна фінансова забезпеченість додала нам необхідної впевненості, стабільності у грі, а тим самим — прихильності трибун.

До речі, матчі за участю «Карпат» збирають найбільшу кількість глядачів. І це при тому, що стадіон «Дружба» знаходиться, м’яко кажучи, не в найкращому стані. Тому ми вдячні землякам за палку і безкорисливу підтримку.

— Хоч перерва між минулим і наступним чемпіонатом була невеличка, але трансферний період має бути активним. Як він торкнувся «Карпат»?

— Ми виставили на трансфер групу гравців, яких не маємо змоги використати в «основі» — Євглевський, Петрик, Плотко, Тимчишин, Ядлось та інші. Наприклад, Плотком уже зацікавився маріупольський «Металург», а Полуніним — німецький «Нюрнберг».

Натомість ми змушені подбати й про повноцінне поповнення команди, якщо мріємо про нові вершини. Запросили досвідчених гравців — Миколу Закотюка з Тернополя та Ігоря Мачогана з Полтави, молодого Володимира Гапона з «Чорноморця», ще декого з львівських клубів. Зрештою, усе залежить від коштів.

«Карпати» вже двічі грали у Кубку кубків, а щоб здобути право виступити в Європі, мусимо подбати не лише про результат, але й про інфраструктуру — сучасний стадіон, заміську базу та футбольний клуб, який лиш на стадії створення.

Перший матч львів’ян показав, що вони на вірному шляху. Та що іще має виграти Мирон Маркевич, аби йому присвоїли звання заслуженого тренера України?

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати