Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Казки, реальність – віддзеркалення

У галереї сучасного мистецтва «Триптих АРТ» із 9 по 22 грудня можна побачити нові роботи Ольги Ворони-Адаменко
07 грудня, 10:04
«РОЗМОВА», 2017 Р. (РОЗПИС ПО ДЗЕРКАЛУ)

На цей раз відома київська мисткиня презентує розпис по дзеркалу. За словами організаторів виставки, мабуть, символічно, що експозиція «Палаци. Віддзеркалення» демонструється напередодні Різдвяних і Новорічних свят, бо більшість робіт Ольги Олександрівни — це феєричні фантазії, де реальність і казки цікаво переплетені. Так, архітектурні споруди надихнули майстриню на гру уяви та милування візерунками форми. Наприклад, палац Фонтенбло, зображення якого представлено на виставці, його будівля піщаного кольору, притаманного французьким містечкам, із парадними сходами, вежею з годинником викликає чарівні спогади, і в пам’яті постає популярна казка «Попелюшка, або Кришталевий черевичок» Шарля Перро. І здається, що от-от з’явиться добра Фея... Кришталевою може бути карафка або кубок, чи ваза, зроблена з кольорового скла. А в уяві постає багато дзеркал... Гобелени, камінні решітки, скриньки, комоди, столики-консолі — ця виставка — своєрідне віддзеркалення вражень автора, пов’язаних із її різними мандрівками, а також віддзеркалення дитячих мрій кожного відвідувача вернісажу про прекрасне...

ДОВІДКА «Дня»

Ольга Ворона-Адаменко народилась у Києві 1961 року в сім’ї відомого художника, професора Київської національної академії мистецтва та архітектури Олександра Ворони. Закінчила художню школу імені Т.Г. Шевченка. Навчалась у художній студії Віктора Зарецького. У 1987 р. закінчила живописний факультет Київської національної академії мистецтва та архітектури (майстерня монументального мистецтва під керівництвом В. Чеканюка, М. Стороженка та О. Кожекова). Виставкову діяльність Ольга Олександрівна розпочала 1987 року.


«КОНЦЕРТ», 2017 Р. (РОЗПИС ПО ДЗЕРКАЛУ)

Член Національної спілки художників України з 1990 року. У 1991 р. взяла участь у першій груповій виставці українських художників за кордоном (Швеція). Виконала низку монументальних робіт (мозаїк та вітражів) у Києві, Славутичі, Вінницькій області. У 2010—2011 рр. працювала над створенням серії вітражів для костелу у польському місті Розпша.

Брала участь у виставці об’єднання «Мистецтво без кордонів» (Польща).

Серед останніх творчих подій знаковими у творчості мисткині стали такі вернісажі, як «Земля прадідів», «Ключі від Криму» та інші. Нині твори Ольги Ворони-Адаменко зберігаються у приватних колекціях в Україні, Швеції, Чехії, Голландії, США, Канаді та Польщі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати