Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Команда, яка здійснює мрії

З нагоди святкування Дня Києва пройде 27-й «Пробіг під каштанами». Старт відбудеться на майдані Незалежності
16 травня, 10:27
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Це наймасовіший спортивно-благодійний захід країни, який проводиться з 1993 року і за цей час став візитівкою столиці. Щороку захід збирає тисячі учасників, сотні корпоративних команд. Останні 17 років оргкомітет Пробігу допомагає Центру дитячої кардіології та кардіохірургії — єдиному медичному закладу в Україні, де роблять операції дітям із вродженими вадами серця, починаючи з перших годин життя. На зібрані під час заходу внески закуповують необхідне обладнання та витратні матеріали для закладу.

Учасники «Пробігу під каштанами» мають змогу безкоштовно тренуватися до дистанцій з тренерами заходу. Для цього для всіх охочих щотижня проводять зустрічі у столиці. Так, на вихідних у парку «Наталка» організатори влаштували сімейне свято «День матері», на якому дітки змогли потренуватися і позмагатися на швидкість.

Переможниця найпершого «Пробігу під каштанами», майстер спорту з легкої атлетики, заслужений тренер України, мама та бабуся Наталія Лебедєва перед стартами провела для учасників необхідну розминку. Після неї на юних спортсменів чекали чотири старти в різних вікових категоріях. Найвидовищнішим стали перегони малюків у ходунках (10 м), які долали дистанцію прямо на головній сцені заходу. Далі змагалися на швидкість дітки до чотирьох років (50 м), до восьми років (100 м). Найбільша дистанція — 1200 метрів для бігунів до 15 років.

На забіг також вийшла «Команда здійсненої мрії» — діти, яких урятували в Центрі кардіології та кардіохірургії завдяки коштам, зібраним під час попередніх «Пробігів під каштанами». У дитячій зоні також пройде новий старт — «Пробіг з дитячими візочками», якими керуватимуть батьки, а ще технологічна новинка — перегони роботів.

Щороку в заході беруть участь тисячі бігунів, з допомогою яких минулого року вдалося зібрати рекордні два мільйона гривень для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України. Загальна сума допомоги цьому закладу склала понад $530 000.

Цьогорічним партнером «Дитячого пробігу» виступає «Сир& Стік» від торговельної марки «Ферма». «Ми хочемо, щоб усі діти були здорові та енергійні. Тому ми вважаємо необхідним підтримувати цей благодійний проект. Адже соціальна відповідальність повинна стати покликанням кожного свідомого громадянина суспільства», — вважає генеральний директор компанії «ТЕРРА ФУД» Фортунато ГУАДАЛУПІ.

У брендованій зоні «Сир & Стік» будуть дегустації та цікаві локації: інтерактивна програма розрахована на молодіжну й дитячу аудиторію, фотозона з 3D-технологією BULLET TIME, спортивні змагання на тренажерах, танцювально-акробатична зарядка під світові хіти.

Зареєструватися на «Пробіг під каштанами» можна до 22 травня в офісі (м. Київ, вул. Золотоустівська, 10—12, оф. 4) або на сайті probeg.kiev.ua. А також безпосередньо в день події — 26 травня. Реєстрація та видача замовлень розпочнеться з 07.30 на майдані Незалежності. Крім «Дитячого пробігу» та «Пробігу в ходунках» на учасників чекають традиційний «Благодійний пробіг» (5 км), «Спортивний пробіг» (5 км), «Пробіг мужніх» (600 м), «Пробіг з собакою» (600 м), «Пробіг наосліп» (50 м). Після стартів з 12.00 на учасників та гостей чекають нагородження і розваги.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати