Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / СПОРТ

03 вересня, 00:00
ФУТБОЛ Результати 9-го туру чемпіонату України: «Динамо» Київ — «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) — 7:0, «Шахтар» (Донецьк) — «Дніпро» (Дніпропетровськ) — 6:0, «Карпати» (Львів) — «Металург» (Запоріжжя) — 1:1, «Металург» (Маріуполь) — «Кривбас» (Кривий Ріг) — 0:0, СК «Миколаїв» — «Металург» (Донецьк) — 0:1, «Металіст» (Харків) — «Ворскла» (Полтава) — 2:4, «Нива» (Тернопіль) — «Зірка» (Кіровоград) — 3:2, «Таврія» (Сімферополь) — ЦСКА (Київ) — 1:1. На київському стадіоні «Динамо» жіноча збірна України, перемігши з рахунком 1:0 у заключному матчі відбірного циклу чемпіонату світу-99 команду Ісландії, стала другою й тепер у стикових іграх плей-офф боротиметься за вихід у фінальну стадію. АВІАМОДЕЛІЗМ

Дві золоті й одну срібну медалі вибороли українські майстри на чемпіонаті світу з кордових моделей, який завершився на аеродромі «Чайка» під Києвом. Особливо щастило нашим спортсменам в розділі гонки, де перші місця посіли Олексій Желєзко з Кривого Рогу та юніор Денис Михайлов із Луганська. У цих змаганнях взяли участь представники 29 країн.

ХОКЕЙ

У київському Палаці профспілок завершився міжнародний турнір «Кубок Незалежності», в якому взяли участь: місцевий «Сокіл», московські «Крила Рад», мінський «Тівалі» та збірна Польщі. У вирішальному матчі за головний приз росіяни перемогли «Сокіл» із рахунком 2:1.

ФІГУРНЕ КАТАННЯ

Переможцями повернулися додому з французького міста Сен-Жерве, де проходив перший етап юніорської чемпіонської серії ІСУ або, як його також називають, Кубок Альп, спортивна пара Юлія Обертас і Дмитро Паламарчук із Дніпропетровська, а також український дует із Одеси Тетяна Куркудим і Юрій Кочерженко. Ще один одесит Олександр Смокавін став шостим в одиночному чоловічому катанні.

ШАХИ

У столичному шаховому клубі «Авангард» дуже цiкаво пройшов міжнародний турнір «Кубок Незалежності». Фантастичний результат показав киянин Олексій Косиков, набравши 10,5 очка з 11 можливих. Він на три очки випередив решту призерів.

БОКС

На юніорській першості Європи, що завершилася в Юрмалі, українські олімпійські надії зайняли друге командне місце, поступившись, як i на дорослому чемпіонаті нинішнього року, тільки збірній Росії. В активі нашої команди 2 золоті, 3 срібні й 4 бронзові медалі. Особливо відзначилися Віктор Зінов’єв із Кривого Рога й Руслан Огулу із Павлограда, які були найсильнішими у своїх вагових категоріях.

СУЧАСНЕ П’ЯТИБОРСТВО

Прихильники сучасного п’ятиборства вже забули про успіхи на міжнародній арені наших майстрів цього виду спорту. Від часів славнозвісних львів’янина Павла Ледньова та киянина Бориса Онищенка українські атлети не радували перемогами. І ось з чеського міста Усті-над-Лабою, де завершився юніорський чемпіонат світу надійшла приємна звістка — юні лицарі п’яти якостей здобули командну перемогу й були першими в естафеті, відповідно 15417 і 5153 очки. В індивідуальному заліку також відзначився наш спортсмен Сергій Кравченко, який виборов золоту медаль — 5436 очок.
 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати