Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Мелодії надії

Британський музикант Пол Бартон зіграв для мавп, щоб привернути увагу до проблеми браку харчів для них
25 листопада, 10:36

Британський музикант Пол Бартон вже відомий тим, що дає концерти для хворих слонів. Якось завдяки своїй дружині, котра походить із Таїланду, митець дізнався про реабілітаційний центр для слонів Elephants World, де доживають віку велетні, які зазнали страждань від попередніх власників. Там і відбувся перший концерт Пола, і виявилося, що музика Баха, Шуберта, Шопена та Бетховена дає неабияку насолоду тваринам. Відтак музикант продовжив цю практику.

А зараз він зіграв на підтримку мавп, яким теж нелегко. Під час гастролей у центральному Таїланді Пол Бартон «отримав нестриману аудиторію, яка смикала його за волосся, крала його музику та перелазила через його фортепіано», пише www.dailysabah.com. Через пандемію до Таїланду приїжджає значно менше туристів, що означає брак харчів для макак. «Нам потрібно докласти зусиль, щоб забезпечити їм правильне  харчування. І коли вони правильно харчуватимуться, то будуть спокійнішими і не будуть агресивними», — сказав він. Бартон грав на чотирьох майданчиках у провінції Лопбурі, відомій мавпами-мародерами, в тому числі в старовинному індуїстському храмі, будівельному магазині та занедбаному кінотеатрі.

«Чудова можливість побачити диких тварин, які просто є собою», — зазначив музикант родом із Йоркшира на півночі Англії. Пол Бартон сподівається підвищити обізнаність про голод мавп, одночасно вивчаючи їхні поведінкові реакції на класичну музику. «Цілком можливо, що музика може відігравати роль у процесі реабілітації», — припустив він.
 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати