Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Нам допомогла Атака

Три основних висновки з гри Україна — Португалія, яка вивела нашу збірну на Євро-2020
16 жовтня, 11:00
ФОТО РЕЙТЕР

В той час, коли українській збірній пророкували аутсайдерські позиції, НАШІ готувались до вирішального бою. Принциповість перемоги тут була виняткова, адже суперником став Чемпіон Європи збірна Португалії. Один з найкращих гравців світу Хриштіану Рональдо, мабуть, мав розчавити наш спротив. Натомість з самих перших хвилин (шоста хвилина вдаром Ярмоленка) українська збірна продемонструвала «бліц-кріг». Ми почали активну атаку на трохи розслабленого супротивника. Оговтатись для нього було запізно. Наша збірна продемонструвала виняткову злагодженість в грі. Як тут не нагадати про болючі паралелі з нашими реаліями на фронті? Саме добровольці, волонтери та адекватне командування з боку очільників ЗСУ зробили можливим якісний спротив ворогу, який і досі нависає над нами своєю військовою армадою. Але це паралелі гри та війни... Забитий гол — це лише результат командної гри, але результат показовий. Ми маємо потенціал. Потенціал глибинний.


ФОТО ЛЕОНІДА БАККА

І знову фрагмент, який натякає і стимулює.  Син померлого воїна АТО Сергія Цимбала вивів на поле капітана збірної Португалії Кріштіану Роналду на матч зі збірною України на НСК «Олімпійський» в Києві. Президент УАФ Андрій ПАВЕЛКО на своїй сторінці написав «Сьогодні, в День захисника України, перед поєдинком Україна — Португалія, якщо Роналду вийде в стартовому складі, здійсниться мрія для восьмирічного Сашка Цимбала — сина Героя України та Народного Героя України, добровольця батальйону «Київська Русь» Сергія Цимбала, який загинув, захищаючи нашу державу під Дебальцевим 7 жовтня 2014 року. Сергій ціною власного життя врятував своїх побратимів, для яких назавжди залишився найкращим другом і душею батальйону. 28-річний Герой-захисник сам любив футбол і передав це захоплення синові».

ФОТО З FACEBOOK.COM/SASHAADAMOVSKIJ

 

Чи потрібні зайві слова в цьому випадку, коли кров Героя стимулює нас боротись і досягати мети? Головний висновок, який ми можемо зробити — це те, що Україна здатна на перемоги. А в перемозі головним правилом є — «хочеш уникнути війни, готуйся до неї».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати