Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ноу-хау — гепарди на манежі!

Ази дресирування керівник програми Великого Московського цирку В’ячеслав Курков здобув від відомого українського дресирувальника Владислава Гончарова
01 лютого, 00:00

Свою майстерність показують повітряні гімнасти, акробати, ілюзіоністи, міми, ексцентрики, жонглери, аніматори, еквілібристи, маніпулятори, дресирувальники, а також артисти оригінального жанру. У програмі під назвою «Гастролі Великого Московського цирку на проспекті Вернадського», яка стартувала минулого тижня, виступають справжні майстри манежу: лауреати та призери престижних конкурсів та фестивалів у Монте-Карло, Італії, Нідерландах, Франції та Росії, учасники вистав знаменитого цирку «Дю-Солей».

Так, клоуни-ексцентрики «КомікалДуас» В’ячеслав Курков та Михайло Рамзін уміють не тільки веселити публіку, а й продемонструвати запальну гру з кубиками, можуть політати на повітряній кулі та показати високий клас дресури. І це не жарт! Наприклад, кенгуру не просто танцює вальс, а стає на... пуанти, як справжня балерина. У номері «Дресировані гепарди» під керівництвом В. Куркова ці хижаки поводяться як горді кішки, які не тільки ричать, а й муркочуть. До речі, пан В’ячеслав — справжня людина-цирк (він — керівник програми, а ще з другом і колегою Михайлом Рамзіним може змусити публіку реготати до сліз і дивитися суперномери, затамувавши подих).

— У нас молодіжний колектив, — розповів В’ячеслав КУРКОВ. — Я вважаю, що ми маємо свіжий погляд на циркове мистецтво. Практично всі артисти, що беруть участь у програмі, з’являються перед глядачами не лише в різних образах, а й жанрах. Ми — «багатоверстатники». Я, наприклад, поєдную клоунаду з жонглюванням, повітряною гімнастикою і дресируванням. Це дуже незвично для цирку, тому викликає не лише здивування, а й захоплення публіки...

Спочатку я виступав із партнером Михайлом Рамзіним у клоунському дуеті Comical duos у Великому Московському цирку. Потім нам стало тісно в одному жанрі і ми почали освоювати суміжні циркові фахи. Це дозволило створювати незвичайні номери.

Поступово в нас з’явилися однодумці, які теж вийшли за рамки своїх жанрів, і в результаті ми виокремилися у самостійний колектив (керівництво цирку нас підтримало). У нашій програмі, яку показуємо в Києві, незвичайний склад дресированих тварин: крім традиційних для цирку собак, папужок і мавп, працюємо з кенгуру та гепардами. Якщо з кенгуру рідко, але все ж номери трапляються, то до нас із гепардами дресирувальники на арені не працювали. Це наше ноу-хау. Ми знайшли до звірів підхід.

Мені здається, що з цими хижаками легше виступати, ніж, наприклад, із тиграми. До речі, ази дресирування я освоїв завдяки урокам відомого українського дресирувальника Владислава Гончарова. Ми цілий рік працювали з ним у одній програмі у Великому Московському цирку, паралельно Гончаров навчав мене мистецтву дресирування хижих тварин. Загалом наша робота з хижаками ще в процесі.

Впевнена, що «Електрики» запам’ятаються глядачам надовго. Цей номер поєднує різні циркові жанри: еквілібр, акробатику та гімнастику. Артист на стільцях та пляшках із-під шампанського намагатиметься дотягнутися до люстри, яка підніматиметься все вище та вище. У номері «Полотна» Сергій Некрасов і Микола Бабанов зачарують глядачів синхронним виконанням складних трюків.

У програмі беруть участь найпрудкіші тваринки у світі, улюбленці дитячої публіки — веселі шотландські поні, кмітливі та спритні собачки, могутні коні, кумедні мавпочки. А номер «Антипод» під керівництвом В. Кускова презентує сім’ю акробатів-мотоциклістів. У лірико-драматичному шоу (під керівництвом Дар’ї Костюк) поєднались ілюзія, пантоміма й балет...

Після перегляду програми малеча просила батьків ще раз прийти в цирк, а дорослі глядачі зізнавалися, що в них перехоплювало подих, вони отримали величезне задоволення від феєричного шоу, яке підняло всім настрій. До речі, москвичі будуть виступати в нашій столиці до 26 лютого, а до Євро-2012 Генеральний директор, художній керівник Національного цирку України Володимир Шевченко пообіцяв провести в Києві фестиваль різних циркових жанрів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати