Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Нові відкриття на дні океану

Дослідники виявили вид чорного коралу, якому понад 4250 років
30 жовтня, 11:52

Три види чорних коралів були виявлені на морському дні північного Тихого океану — району, де кілька країн уклали контракти на розвідку металів, включаючи кобальт і нікель, повідомляє www.thehindu.com з посиланням на Conservation International. Корали знайшли на глибоких підводних гірських хребтах у багатій на корисні копалини зоні Prime Crust, яка простягається від Маріанської западини до Гавайських островів, йдеться в статті, опублікованій у науковому журналі Zootaxa.

Нові види чорних коралів названі так через їхні чорні скелети, але вони можуть мати рожевий, білий або різні інші кольори через живі тканини, що ростуть над скелетом. Попередні дослідження виявили вид чорного коралу, якому більше 4250 років, повідомляє Conservation International. Автори Денніс Опреско та Даніель Вагнер розповідають, що «ці корали-довгожителі дуже схожі на секвої океану. Вони не тільки повільно зростають і довго живуть, але також забезпечують важливе середовище існування для багатьох інших видів. Зміна їхнього середовища існування може потенційно знищити їх, перш ніж ми дізнаємося їхнє справжнє значення».

Екологи закликали заборонити глибоководний видобуток корисних копалин, у тому числі кобальту, міді, нікелю та марганцю. Глибоководний видобуток корисних копалин може знищити ще невиявлені види, заявила Ocean Panel у червні. За даними організації Conservation International, на сьогодні досліджено лише приблизно 20% дна океану. ISA зі штаб-квартирою на Ямайці розробила правила щодо розвідки, але ще не встановила правила експлуатації, необхідні для глибоководного видобутку корисних копалин.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати