Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Одеська «Артбитва...» – у львівських стінах

У Палаці мистецтв представили оригінальний проєкт із робіт двох поколінь
09 лютого, 09:30

У Львівському Палаці мистецтв триває виставка художників «АРТБИТВА двох поколінь Х та Z» та перша сольна виставка малярства художника з Одеси Олексія Маліка «Маю, що маю...».

Проект «Артбитва Х та Z» — це всеукраїнський конкурс в галузі сучасного позитивного візуального мистецтва. Його головна ідея — об’єднати у творчому змаганні митців різного віку, а саме: покоління  Z, до якого відносять тих, що народилися після 2000-го року, та покоління Х — це люди, які народилися після 1960-х років. Вперше у такому форматі цей проєкт відбувся в Одесі у 2020 році на базі відкритої спільноти артгурту «Рікі». Конкурс проходив у три етапи; на першому було представлено 49 творів митців з Одеси, Львова, Ужгорода, Харкова та Києва, на другому — 24 роботи, до третього етапу конкурсу дійшло шість робіт, які відбирало міжнародне журі з представників Литви, Австрії, Бельгії, Молдови та України. Україну представляла заступник директора Львівського Палацу мистецтв з науково-мистецької діяльності Ольга Луковська. У процесі цього відбору відбувалося цікаве обговорення творів в інтернеті.

В «Артбитві Х та Z» покоління Z представляли студенти Південноукраїнського Національного педагогічного університету ім. К. Д. Ушинського та Одеського художнього училища ім. М. Б. Грекова, покоління Х — майстри з вищеназваних міст України. Кожен етап конкурсу мав свою тему: перший — провокаційна фантазія з оголеною натурою, другий — фантазія «рослини, риби і тварини», третій — портрет-фантазія Землі. Саме у такий спосіб художники хочуть привернути увагу до екологічних проблем нашої планети, зробити свій внесок у вирішення цих проблем.

В Одесі усі події «Артбитви» відбувалися у приміщенні кафе «Двері», Львів надав для цього оригінального проєкту виставковий зал Палацу мистецтв, далі він помандрує іншими містами  України, а наразі цими картинами милується спрагла за тривалий час карантину до таких подій львівська публіка, як і виставкою одеського художника, очільника Одеського артгурту «Рікі» Олексія Маліка.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати