Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Показати те, чого ніхто не помічає»

У Харкові представлено фотороботи майстра Сергія Рижкова, присвячені птахам боліт
13 лютого, 12:01
РИБАЛОЧКИ

У Дніпропетровську в картинній галереї TELEGA відбулася фотовиставка молодого майстра Сергія Рижкова (нагадаємо, «День» уже писав про нього в № 110 від 27 червня 2012 року) під назвою «Птахи рідного краю». За підтримки Дніпропетровського осередку Українського товариства охорони птахів на розсуд публіки було представлено 25 робіт, героями яких стали пернаті. Особливо відвідувачів галереї вразило те, що тільки в межах Кривого Рогу Сергій нарахував близько 150 видів пернатих. Але, як він переконує, насправді їх значно більше! «Природа сама створила свої неповторні, унікальні, образи, — каже він, — моє завдання показати світові те, чого ніхто не помічає».

Інтерес до виставки виявили люди найрізноманітніших професій і вподобань: учителі, фотографи, орнітологи, краєзнавці, художники. Завітав на відкриття бердвотчер (людина, що спостерігає за життям птахів у природі) Пол Бредбієр — англієць, який уже багато років живе в Україні і є членом Українського товариства охорони птахів. Висновки однозначні: треба робити плакати, календарі, буклети, використовувати в книжках як наочні посібники для підвищення рівня знань про свій край.

Тим часом у харківській галереї «АВЕК» пройшла виставка «Чарівний світ боліт», котра була організована Національним природним парком «Слобожанським» і серед авторів якої криворізький майстер. Експозиція водно-болотяного птаства Сергія Рижкова продовжила своє життя в стінах  Харківської державної наукової бібліотеки ім. В. Короленка, де 11 лютого за участю науковців Національного природного парку відбувся круглий стіл під назвою «Шляхи збереження водно-болотяних угідь». Виставка триватиме до березня.

До речі, напередодні нового 2014 року Сергія прийняли до Національної спілки фотохудожників України. Зараз молодий фотомайстер зі своїми роботами виборює право бути найкращим у своїй номінації, беручи участь у конкурсі «Фотограф року 2013».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати