Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Поміряйся знаннями про космос!

Як взяти участь у новій онлайн-грі і поїхати до NASA
11 жовтня, 10:38

В усіх сенсах космічна гра Boto Sapiens стартувала 2 жовтня. Ініціатором і головним розробником стала освітня IT-фабрика UNIT Factory. Як пояснюють автори ідеї, гра розроблена у зручному, але ще незвичному для України форматі чат-боту: віртуальний співрозмовник ставить запитання й аналізує відповіді. Все, що потрібно для гри, — смартфон, інтернет та профіль у Facebook чи Telegram.

Гра складається із 300 запитань. Кожне має чотири варіанти відповіді, з яких лише одна правильна. Кожна правильна відповідь дає гравцю 1 бал, неправильна       — 0 балів. Як пояснюється на сайті гри (botosapiens.com.ua), база запитань поділена на тематичні блоки, які можна проходити в будь-якій послідовності. Щоб обрати тему, треба звернутись до ігрового меню в самому чат-боті.

Інструкція проста: учасник читає запитання, роздивляється супровідну ілюстрацію, якщо така є, та обирає варіант відповіді. При пошуку відповідей можна користуватися будь-якими джерелами інформації — Google, експерти або космос на допомогу! Час на вибір варіанту відповіді не обмежений.

Можна почати гру лише один раз і грати тільки на одній платформі — або Messenger, або Telegram. Учасників, яких алгоритми виявлять як граючих на обох платформах, не допустять до розіграшу призів.

Відповісти на всі запитання потрібно до 6 листопада. Ім’я переможця оголосять 13 листопада на сторінці Boto Sapiens у Facebook.

Той, хто дасть найбільше правильних відповідей, виграє подорож у Космічний центр Кеннеді, комплекс NASA, що у Сполучених Штатах. Це також включає оплату американської візи, переліт туди й назад і п’ять днів проживання та харчування. Якщо одразу кілька гравців наберуть однакову максимальну кількість балів, до NASA поїде той, хто зіграв за найкоротший проміжок часу.

Також люди, які гратимуть у Messenger, мають шанс виграти один із 15 телескопів. Як пояснюється на сайті гри, щоб взяти участь у цьому розіграші, треба набрати 42 бали і поділитись результатом на своїй сторінці у Facebook. Розіграш проведуть за допомогою сервісу random.org.

«Космічна тематика гри була обрана не випадково. Місією UNIT Factory є розвиток потенціалу українців через безкоштовні інтерактивні освітні проекти. Першу гру присвятили космосу, найбільш популярній та всеосяжній серед наукових тем, щоб кожен зміг відчути, що освіта може бути цікавою, а знання приносять реальну користь. Наприклад, поїздку в NASA!» — розповідають розробники проекту.

Тож не гайте часу і реєструйтесь. Ще один плюс цієї гри — навіть якщо ви нічого не виграєте, неодмінно дізнаєтесь щось цікаве про космос.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати