Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Простір як дійство»

У Львові представили арт-проект від скульптора Олега Пінчука та живописця Анатоля Галицького
26 червня, 17:18

В Історичному комплексі Національного музею у Львові ім. Андрея Шептицького днями відкрилася виставка спільного арт-проекту скульптора Олега Пінчука та живописця Анатоля Галицького. Реалізувати цей проект вдалося завдяки співпраці між музеєм, в якому відкрилася виставка, та київським Центром сучасного мистецтва М17.

Загалом експозиція займає три зали музею. Олег Пінчук виставив до огляду глядачів свої футуристичні скульптурні роботи із бронзи. Що ж до Анатоля Галицького, то він представив публіці свої живописні абстрактні експерименти. Таким чином обидва митці представляють власний погляд на сучасне українське мистецтво, демонструючи водночас і високий рівень внутрішньої свободи.

«Кожна виставка Галицького перетворюється на театралізоване дійство, своєрідний театрально-живописний перформанс. Цікавим є і експонування творів — одні висять «традиційно правильно», інші ж компонуються у кольорові та форматні групи. Іноді зовсім несподівано. Тож Галицький перетворює сам простір виставки на дійство, утворюючи постійну взаємодію з глядачем. Так просторове мистецтво починає свою подорож у часі», — розповів куратор арт-проекту, кандидат мистецтвознавства А. ГОНЧАРЕНКО.

Нагадаємо, Анатоль Галицький — майстер абстрактного живопису, письменник, актор-перформансист. У 2017 році він представлятиме Україну в одному з провідних Центрів сучасного мистецтва в Женеві.

Олег Пінчук — визнаний майстер пластичного мистецтва, заслужений художник України. Роботи експонувалися і містяться в колекціях Віденського музею історії мистецтв (Австрія), ювелірній фірмі Cartier в Женеві (Швейцарія), Espace Pierre Cardin в Парижі (Франція), Ризькому музеї іноземних колекцій (Латвія) та інших. Зображення скульптур Олега Пінчука використовуються на годиннику швейцарської фірми BOVET.

Оглянути арт-проект можна до 30 липня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати