Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Раптова... скульптура

Витвір мексиканського художника-гіперреаліста Рубена Орозко спантеличив жителів Більбао
01 жовтня, 12:25
ФОТО REUTERS

«Безтурботно дивлячись із каламутних вод річки Нервьон, що протікає через місто Більбао, моторошно реалістичне обличчя молодої дівчини, яка тоне під час припливу, стривожило людей в іспанському місті, оскільки вона з’явилася без попередження минулого тижня», — повідомляє агентство Reuters з місця події. Мексиканський художник-гіперреаліст Рубен Орозко створив загадкову фігуру під назвою «Біхар» («Завтра» баскською мовою) для кампанії Фонду BBK — благодійного відділу іспанського кредитора Кутксабанку — для заохочення дебатів щодо сталості, ідеться в повідомленні. Мета митця полягає в тому, щоб люди усвідомили, що «їхні дії можуть потопити нас або утримати на плаву», — сказав художник іспанському новинному веб-сайту Nius.

Оскільки припливи і відпливи чергуються, фігура зі скловолокна вагою 120 кг щодня занурюється і спливає, що є відображенням того, що може статися, «якщо ми продовжимо робити ставки на нестійкі моделі», такі як ті, що сприяють змінам клімату, також пояснив митець.

На фото: Скульптура зі склопластику під назвою «Біхар» мексиканського художника-гіперреаліста Рубена Орозко, занурена у річку Нервіон у Більбао, Іспанія, 27 вересня 2021 року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати