Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Секрет привабливості

Головне — не як ви виглядаєте, а як ви себе покажете
28 березня, 00:00
СУПЕРМЕН АРНОЛЬД ШВАРЦЕНЕГГЕР

Саме таким є секрет привабливості — свідчать результати дослідження. Хоча не раз звучали наукові підтвердження того, що прості вимірювання, такі як співвідношення обсягу стегон і обсягу талії, визначають міру привабливості жінок. Однак американські вчені повідомляють, що фігури в формі пісочного годинника ще не досить, пише inopressa.ru. Така фігура з плавними вигинами повинна ще й здійснювати правильні рухи, показує серія експериментів, які підтверджують, що наука кохання — справа набагато більш складна, ніж вченим здавалося раніше.

Доктор Керрі Джонсон із Нью-Йоркського університету і доктор Луї Тассинарі з Техаського університету сільського господарства та механіки прохали оцінити за мірою привабливості людей, які рухалися на відео та анімаційних зображеннях, котрі показували іспитованим.

Оскільки використовувалися зображення тіні людини і анімація, при яких стать не є очевидною, досліджуваним доводилося робити припущення про статеву приналежність цих людей, а також про їх мужність і жіночність. Дослідники виявили, що людей, віднесених до жінок, оцінювали як більш привабливих, якщо вони рухалися жіночно, похитуючи стегнами, чи мали характеристики жіночності, такі як відповідне співвідношення обсягів талії і стегон.

Привабливість гаданих чоловіків оцінювалася вище, якщо вони рухалися «мужньо» чи володіли характерним для чоловіків співвідношенням талії до стегон. Яскраві приклади «фігуристих» жінок зі спокусливою ходою — це Мерілін Монро, Дженніфер Лопес і співачка Бейонс Ноулз. Характерна мужня хода грубого широкоплечого чоловіка спостерігається у всіх акторів, яким доводилося виступати в ролі героя, від Мела Гібсона і Арнольда Шварценеггера до Денієла Крейга.

Більш ранні роботи професора Девендра Сінгха та його дочки Адріан з Техаського університету показали, що закоханий чоловік бачить лише співвідношення талії і стегон. Але нові дослідження, результати яких опубліковано у виданні «Вісті Національної академії наук», показують, що привабливість — це явище більш комплексне, аніж просто апетитна фігура й опуклі вилиці.

«Багато сторіч люди намагалися знайти магічний ключ, який визначає сприймання краси», — говорить доктор Джонсон. — Ми зможемо краще зрозуміти, який набір ключів впливає на наші базові соціальні думки».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати