Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Світ незрячої людини – серед ангелів»

У Київській православній богословській академії представили перший в Україні молитовник шрифтом Брайля
26 січня, 11:55

Ідея Волинської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату втілилася в життя: коштами благодійників (понад 60 тисяч) вдалося надрукувати 400 примірників молитовників для незрячих. Займалися втіленням у життя цієї ідеї Синодальний відділ соціального служіння та благодійності УПЦ Київського патріархату «Eleos-Ukraine», відділ організації благодійності та соціального служіння Волинської єпархії УПЦ КП та Волинський обласний осередок Всеукраїнської молодіжної громадської організації інвалідів з вадами зору «Генерація успішної дії».

«Ми зробили перший крок, який матиме продовження. Маю на увазі нашу наступну ідею — створити молитовник для незрячих у mp3 форматі, — зауважив голова Всеукраїнського волинського осередку Генерація успішної дії людей з вадами зору Віталій ТКАЧУК.

Прочитати молитву з цього унікального молитовника в Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі запросили 11-річного львів’янина Остапа Нестеровського, учня 6-го класу львівської спеціалізованої школи для дітей з вадами зору №100: це була молитва за мир та злагоду в Україні.

«Дев’ять років тому, коли я працював в Херсоні священиком, до мене приходили незрячі люди. І мушу сказати, що незряча людина по-своєму відчуває світ, Бога, людей. Її неможливо ввести в оману, бо вона відчуває світ серцем. Її молитва — особлива, — сказав заступник голови Синодального відділу соціального служіння та благодійності Eleos-Ukraine отець Сергій ДМИТРІЄВ.

За словами організаторів, молитовники роз’їдуться по єпархіях  Української православної Церкви КП —  залежно від запиту. «Доступ до молитовників відбуватиметься через наші єпархіальні осередки в областях. Частину передадуть на Волинь — 100 примірників, адже в них є дуже гарна організація, яка піклується незрячими. Частина поїде на Східну Україну — в Луганську та Донецьку області, місто Маріуполь. Частину молитовників роздадуть на Київщині в осередках, де наші священики опікуються незрячими, — сказав Митрополит Перяслав-Хмельницький та Білоцерківський ЄПІФАНІЙ. — У майбутньому ми їх додрукуємо — наскільки в цьому буде потреба. Церква покликана клопотатися людьми, які мають в цьому потребу. Ми — християни і мусимо проявляти любов до людей, які мають  фізичні особливості, вони потребують нашої допомоги та уваги».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати