Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Свято «Щирих»

У Музеї Івана Гончара запрошують на зіркову фотовиставку в межах благодійного проекту
13 листопада, 10:25
ФОТО НАДАНО МУЗЕЄМ ІВАНА ГОНЧАРА

Автори проекту «Щирі. Свята» підготували 12 історій про святкове вбрання українців з різних регіонів країни сто років тому. Виставка відкриється у Національному центрі народної культури «Музей Івана Гончара» у Києві вже 14 листопада. Героями зйомки стали співачки Тіна Кароль, Джамала, Ніна Матвієнко, телеведучі Маша Єфросиніна та Леся Нікітюк, прима-балерина Національної опери Катерина Кухар, фронтвумен гурту ONUKA Ната Жижченко, телеведучі Руслан Сенічкін і Людмила Барбір та інші.

Відкриття виставки приурочене до виходу календаря «Щирі. Свята», це спільна ініціатива торговельного центру «Домосфера» та агенції Gres Todorchuk PR. Проект «Щирі» почався 2014 року зі зйомки 15 українських знаменитостей у традиційних українських костюмах, такий календар одразу отримав популярність. Друга частина проекту — «Щирі. Спадщина» — з’явилась 2016 року, треті «Щирі» присвячені українським народним святам і обрядам. Цього року проект створений у партнерстві з Музеєм Івана Гончара, і весь прибуток від продажу благодійного календаря передадуть на його реконструкцію. Нагадаємо, в лютому через прорив міської теплотраси велику частину приміщень центру народної культури затопило гарячою водою.

Виставка триватиме до 2 грудня. Відвідувачі не лише роздивлятимуться світлини з відомими артистами. Як обіцяють організатори, кожен охочий зможе сфотографуватися у святковому весільному вінку або в різдвяній фотозоні з автентичними атрибутами, а етнографи проводитимуть майстер-класи зі створення дідуха та розпису різдвяних зірок. Стежити за новинами можна на фейсбук-сторінці події.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати