Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Тихі буржуазні радощі

Дебютний альбом «Revenko music»
23 жовтня, 00:00

Група «Revenko music» вперше вийшла на естраду в жовтні 2001 р. Ініціатором створення ансамблю виступив Олексій Ревенко, який раніше грав у групах «Повільний чай», «Старий храм», «Піраміда», «Клондайк». Нинішній його проект, крім самого Ревенка (гітара, композитор), включає в себе Анфісу Ревенко (віолончель), Євгена Смальцугу (флейта), Марину Кучму (скрипка). Дебютний альбом «Revenko music» має назву «Felicity» (найадекватніше можна перекласти як «Щастя» або «Радість») і складається із композицій, які лідер групи написав протягом останніх десяти років.

Увесь альбом — дюжина камерних інструментальних п’єс, зіграних силами зображеного на обкладинці квартету. По суті, це — збірник стилізацій, — під боса-нову, джаз, романс, латиноамериканські, середньовічні або ренесансні мелодії. Все нагадує неначе вже щось зігране. Але разом із тим не створює ані найменшого напруження для слухача. Така музика цілком прийнятна саме як фон, чого не заперечують і самі музиканти. Особливих глибин шукати у ній безглуздо.

По суті, «Revenko music» — це акустичний «лаунж», «коктейль», змішаний із різностильоних запозичень, тільки на відміну від інших модних сьогодні «коктейльних» груп, виконаний на класичних інструментах. Така собі частина квартирного затишку. Іншими словами — абсолютно буржуазна, обивательська музика для окраси інтер’єру, — на зразок старомодних фарфорових слоників на комоді. Чим і корисна.

Обивателі також повинні мати свої радощі. Поки обиватель дрімає — у країні більш-менш тихо і навіть якийсь порядок наявний.

Отже, корисна музика, корисна.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати