Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Три погляди

26 листопада, 00:00

Так називається виставка, що відкрилася в галереї «Грифон». Її склали роботи трьох молодих київських художниць — Іванни Московки, Олени Куровської і Тетяни Кугай. Головний герой майже всіх картин Іванни Московки — квіти, що завжди впізнавані і завжди перетворювані, підкреслено декоративні і до примхливості вишукані. Частіше квіти цілком самодостатні («Останній поцілунок»), іноді — стають акомпанементом старовинної архітектури або приводом до ліричної фантазії «на тему Ренесансу» («Мелодія»).

Роботам Олени Куровської властива демонстративна ескiзність. Завдяки цьому пейзажі й натюрморти молодої художниці зберігають свіжість, майже безпосередність першого враження, а уявна невигадливість сюжетів обертається епічною монументальністю, загостреною увагою до буденного — і до старого парадоксу про буття.

Тетяна Кугай з трьох учасниць виставки — найпримхливіша і найнесподіваніша. У своїй творчості вона винахідлива, відважна і витончена. Їй справді властива здатність перетворювати в диво все, за що вона береться — від напіввигаданого куточка старого Києва або тих же натюрмортів до польотів над світом. Предмети і явища раптом виявляють у неї свою іншу — і ймовірно, справжню — сутність, захоплюючу і фантастичну.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати