Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україну на «Євробаченні» представлятиме Гайтана

Глядачі та журі були одностайними у своєму виборі
21 лютого, 00:00
ГАЙТАНА

Цього року національний відбір на участь у «Євробаченні» обійшовся без ексцесів. Отримавши найвищі бали за результатами голосування й експертного журі, і глядачів (загалом 41 бал), Україну на європейському пісенному конкурсі представлятиме Гайтана з композицією «Будь моїм гостем» (Be my guest).

«У моєму серці сьогодні було море позитиву і бажання відкрити цей позитив для всіх. Вважаю, цю пісню повинна почути Європа для того, щоб ще більше полюбити Україну. Хочется, щоб Європа сприймала нас як справді повноцінну європейську країну», — цитує Гайтану Перший Національний.

За словами гендиректора Національної телекомпанії Єгора Бенкендорфа, сумніватися у чесності цьогорічного відбору немає підстав. Нагадаємо, фіналістку минулорічного конкурсу Міку Ньютон звинувачували у фальсифікаціях на свою користь.

Переможця традиційно обирали і члени журі, і глядачі за допомогою СМС-голосування. Але цього року, на відміну від попереднього, з одного номера можна було надіслати лише одне повідомлення. Та й результати конкурсу оголосили вже незабаром після виступу останнього учасника.

А фіналіста «Фабрики зірок-3» Олексія Матіаса зняли зі змагань за кілька днів до фіналу, тому що його продюсер Влад Багінський одночасно є музичним продюсером Першого Національного.

Загалом у фіналі взяли участь 22 виконавці. Серед фіналістів опинилися гурт «Нереальні» — переможці «Шоу №1» на «Інтері» (за спецдомовленістю з НТКУ); доволі суперечливий Макс Барських, учасник української «Фабрики зірок-2»; артисти, так би мовити, «другого ешелону» Ольга Полякова, Василь Бондарчук, Марта, Віталій Галай, а також маловідома Рената Штіфель.

Коментарі на форумах свідчать, що багато кому перемога Гайтани видається абсолютно переконливою. Звичайно, бувають закиди на кшталт «Пісня малозмістовна» або ж «Чому це Україну представляє темношкіра виконавиця?», але експерти-музикознавці хоч і радять Гайтані допрацювати номер, але говорять, що вона гідно виглядатиме у форматі «Євробачення».

— У Гайтани точно є шанси гідно представити Україну, — вважає музичний критик Олександр ЄВТУШЕНКО. — Вона талановита співачка зі своїм обличчям, своєю стилістикою, своїм досвідом. До речі, досвід у неї досить великий. Вона у шоу-бізнесі вже довго і багато чого зробила. З іншого боку, значна заслуга в тому, що Гайтана перемогла, її продюсера та чоловіка Едуарда Кліма, який забезпечив їй якісний піар серед журналістів. Я, зрештою, вважаю, що цей вибір був об’єктивний і справді може принести Україні якщо не перемогу, то принаймні високе місце. Шанси перемогти у Гайтани теж є, але не надто високі, тому що таких екзотичних персонажів, я думаю, на «Євробаченні» буде достатньо. Мені особисто дуже подобається, коли Гайтана поєднує український мелос, елементи народної музики зі своєю «кольоровою» екзотикою. Це у неї дуже переконливо виходить. Якщо вона зробить ставку у конкурсній пісні на поєднання українського мелосу та європейського бекграунду, це спрацює позитивно. Я думаю, що вона це розуміє.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати