Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Універсальні... «солдати»

Театральний плацдарм — п’ять сцен!
05 листопада, 10:22
НАСТУПНИЙ ПОКАЗ «ШЕДЕВРІВ БАРОКОВОЇ МУЗИКИ» ВІДБУДЕТЬСЯ 13 ЛИСТОПАДА / ФОТО НАДАНО НАЦІОНАЛЬНОЮ ОПЕРЕТОЮ

Нині колектив Національної оперти України — єдиний не лише у нашій столиці, а й у країні, який має найбільше майданчиків для своєї творчої реалізації. А артистів можна назвати «універсальними солдатами», бо вони класно співають, танцюють, грають комедії, водевілі, оперети, комедії, мюзикли, драматичні вистави та опери... Прем’єри пропонуються глядачам на різні смаки майже щомісяця!

Остання «новинка» — відродження музичного салону в Театрі в фойє, де лунали «Шедеври барокової музики». Артисти представили твори вокальні, інструментальні й танці. Виступив Ансамбль старовинної музики: Анатолій Воробей (флейта), Максим Коломієць (гобой), Тетяна Мартинюк-Багрій (скрипка), Олена Малиновська (віолончель), Любов Титаренко (клавесин). Усі переклади партитури для ансамблю написав композитор та гобоїст Максим Коломієць. Солісти-вокалісти — Олена Арбузова та Валерія Туліс. Пролунали твори Доменіко Скарлатті, Клаудіо Монтеверді, Георга Фрідріха Генделя, Марко Учелліні, Чезаре Негрі, Джованні Джакомо Гастольді, Б’яджо Маріні, Фабріціо Карозо та ін. Танцювальну музику епохи Бароко продемонстрували артистки балету Ксенія Некрасова та Дар’я Бусько.

— Ми розширюємо творчу палітру, бо маємо талановитих артистів, яким під силу реалізовувати проєкти, які виходять за межі жанрів оперети, опери чи мюзиклу. Нещодавно представити черговий експеримент. Із успіхом відбувся проект «Вечір вокально-фортепіанної музики німецько-австрійських композиторів епохи романтизму», який представили; Соломія Приймак (сопрано) та Анна Поліщук (рояль). «На біс» його повторимо 6 листопада. На минулому тижні запросили публіку до «Салону барокової музики «Веніціанська ніч». Наступний показ «Шедеврів барокової музики» відбудеться 13 листопада, — наголосив генеральний директор-художній керівник театру Богдан СТРУТИНСЬКИЙ. — На експериментальній сцені STAGE_LAB 7 і 8 листопада покажемо прем’єру моновистави «Френк Сінатра». Постановку про долю  легендарного американського співака ХХ ст. здійснив Олександр Білозуб. Зараз завершаються ремонтні роботи на нашій головній сцені, яка відкриється резонансною постановкою «Сімейкою Адамсів» (16 листопада) Над популярним бродвейським мюзиклом із нашими артистами працювала литовська постановча група: режисер Кестутіс Стасіс Якштас, художник Гінтарас Макаревічус та балетмейстер Дайнюс Бервінгіс. Це вийшов класний творчий і комерційний проект, а всі вистави відбуваються з аншлагами.

У нас справді сьогодні зараз працює потужна творча команда і маємо у трупі універсальних артистів, до речі, про таких митців мріяв Лесь Курбас і називав «розумними Арлекінами». Вони мають хорошу консерваторську освіту, а за два роки на сцені проходять творчі жорнова і поступово стають професіоналами. Це складно, але варте того, щоб артисти ставали майстрами своєї справи.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати