Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Вогонь любові. Присвята Майдану»

У Центрі сучасного мистецтва «М17», що на Горького, 104, відкрили виставку, присвячену нещодавнім трагічним подіям
12 березня, 11:08
ІГОР НЕСМІЯНОВ. «ВОЗНЕСІННЯ»

Більшість представників творчої інтелігенції у складні для країни зимові дні була на Майдані — хто серцем, хто фізично. Так народилися десятки унікальних творчих робіт, присвячених останнім подіям у країні. Частину з них можна побачити на виставці «Вогонь любові». Тут поруч з роботами вже знаних українських художників твори ще зовсім молодих. Серед учасників проекту — Володимир Бовкун, Олександр Ройтбурд, Матвій Вайсберг, Борис Егіазарян, Петро Бевза, Ігор Гусєв, Стас Жалобнюк, Віллі Л’Еплаттеньє з Іспанії та багато інших.

На думку кураторів проекту Єлизавети Бєльської та Олесі Авраменко, представлені громадськості твори зможуть лягти в основу образу нової України. Вони сприятимуть створенню символів для подальшого сприйняття країни світом, а також пробуджують дух боротьби у самих українців.

«Душа кожного художника, котрий взяв участь у проекті, була переповнена заплутаним згустком емоцій... І природно,  що ці переживання виплеснулись на полотна, світлини, скульптури та інсталяції. Але ми запросили художників виплеснути їхні почуття і роздуми крізь призму любові», — відзначила Олеся АВРАМЕНКО, мистецтвознавець, куратор проекту.

Виставка працюватиме безкоштовно для всіх охочих до 17 березня з 11:00 до 20:00.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати