Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Я, «Побєда» і Берлін»

У Львові зніматимуть фільм за повістю Кузьми Скрябіна (Андрія Кузьменка)
05 липня, 10:10

Виробництво фільму «Я, «Побєда» і Берлін» за однойменною книжкою співака, композитора, шоумена та лідера гурту «Скрябін» (1968 – 2015) розпочали у листопаді 2019-го за державної підтримки, а це –27 млн грн., що становить 75 відсотків загальної вартості робіт.

Проект став одним із переможців 11-го конкурсного відбору Держкіно.

Режисер-постановник фільму, і це буде повнометражна комедія, – Ольга Ряшина. Автори адаптації сценарію – Анатолій Крим та Олексій Комаровський. Продюсери  – Олексій Терентьєв та Артем Доллежаль.

Варто додати, що збірка «Я, «Побєда» і Берлін» – літературний дебют Андрія Кузьменка, що відбувся 2006 року у видавництві «Фоліо». До книжки увійшли повісті «Я, «Побєда» і Берлін» та «Місто, в якому не ходять гроші», також тексти пісень гурту «Скрябін»

На ресурсі «Нове українське кіно» зазначено, що «В основу сюжету покладено реальні історії з життя музиканта, що розгорталися на початку 90-х. Молодий музикант на прізвисько Кузьма купує старий автомобіль “Побєда”. Хлопець відправляється на цій автівці в Берлін, де хоче обміняти її на шестисотий “Мерседес”. Діставшись до Берліна, Кузьма знайомиться з місцевим рок-музикантом, який підштовхує головного героя вперше вийти на зарубіжну сцену. Вся ця подорож до німецької столиці сповнена шаленими і разом із тим кумедними пригодами».

Cаундтреками для картини стануть пісні у виконанні як самого Скрябіна, так і його колег-музиканитів.

Зйомки відбуватимуться у Львові та Львівській області вже найближчим часом. Про це ішлося на зустрічі авторів кіно з міським головою Львова Андрієм Садовим. Також обговорювалося питання про будівництво знімального павільйону. Про це «Дню» розповіли у Львівській міській раді і зацитували мера, який сказав учасникам проекту: «Якщо від міста щось потрібно, можете максимально розраховувати на наше сприяння. Нам вигідно, щоб у Львові творилися фільми – це давало б місту промоцію».

«Зніматимемо у Львові і берлінську частину сюжету, адже в самому Берліні вже немає тих локацій 90-х років, а у вас ми знайшли все необхідне», – зазначив, зокрема, кінооператор Дмитро Недря. І навіть пообіцяв «розкривати для кіноспільноти цікаві локації, ще не заявлені ніде у фільмах».
Реліз фільму в Україні обіцяють вже у грудні поточного року. А от імен акторів наразі не озвучують.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати