Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Я з іншої планети Земля»

У Львові відбудеться on-line концерт та презентація альбому «Колискові для Олекси» Cоломії Чубай
27 вересня, 13:22

Альбом «Колискові для Олекси» – це не просто історія про сина співачки – хлопчика з аутизмом та його Планету. Це музика для заспокоєння, настрою, відчуття внутрішнього щастя та гармонії.

«Колискові для Олекси» Cоломії Чубай – це терепевтично-інклюзивний проєкт, унікальність якого у тому, що він базується на реальній історії та досвіді мами – Соломії Чубай і її сина – Олекси Андріїшина, синочка з аутизмом, який розповідав, що він – з іншої планети Земля.

Мета проєкту «Колискові для Олекси» – спробувати пізнати світ дитини з аутизмом, привернути увагу до проблем таких дітей, об’єднати якнайбільше батьків, які виховують дітей з аутизмом.

Соломія почала  свій проєкт тоді, коли Олекса пішов до першого класу звичайної початкової школі і батьки учнів, дізнавшись, що в хлопчика – аутизм, почали збирати підписи про виключення його з навчального закладу.  

Щоби більше такого не траплялося, проєкт через музику та розголос, через українські колискові хоче достукатися до людей, які зможуть краще зрозуміти та почути батьків особливих дітей.  

Альбом «Колискові для Олекси» можна слухати вдома, в машині, на дитячих святах. Під нього можна і засинати, і танцювати. Колискові написані на тексти від Лесі Українки до Івана Малковича і покладені, як зазначають організатори проєкту, на найсолодшу музика.


Соломія записувала другий альбом з друзями-музикантами, дітьми з аутизмом та хоровою капелою «Дударик». Каже, що це був неповторний досвід, адже у творах звучатимуть голоси понад 50 людей.

У концерті беруть участь Соломія Чубай – вокал, Сашко Главацький – гітара
Андрій Коник – бас, флейта, Том Луголообі – клавіші, Ігор Гнидин – барабани
«Rockoko», Михайло Романишин – скрипка, Володимир Котляров – віолончель, Ігор Процик – віолончель.
Унікальні гості – Львівська чоловіча хорова капела «Дударик» під керівництвом Дмитра Кацала.
Особливі гості – учні з аутизмом викладача з Мексики Хавєра Донлукаса.
Дизайн створила Юля Стрипа. Відеоарт – Олексій Хорошко.

Втілювачі проєкту обіцяють незабутній концерт – «Мама для сина з аутизмом та всіх дітей з любов’ю». Також просять діток тягнути до екранів своїх батьків Кажуть, що дозволено танцювати та веселися. А потім – солодко спатки.

Захід відбудеться 2 жовтня о 19.00 за підтримки Українського культурного фонду та проєкту Львівської міської ради «Фокусу на культуру».
Посилання на трансляцію на Ютубі:
https://youtu.be/McICH6a3B3M

Посилання на сторінку трансляції на FB:
https://www.facebook.com/Kolyskovi/

А 23 жовтня у Палаці ім. Гната Хоткевича відбудеться презентація двох альбомів «Колискові для Олекси» Cоломії Чубай  з глядачами.

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів

Фото «Дню» надала Ольга МАКСИМ'ЯК

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати