Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Як ковток довоєнного повітря

У Львові об’ємно представили рукотвори легендарного Ярослава Мотики
07 травня, 17:13

«Маю радість повідомити про нову виставку «Ярослав Мотика. Я МО», яку ми відкрили у львівській «Я Галереї». Півтора року підготовки, твори від 1965 до 2022 років, чотири тематичні зали і море інформації, яка стовідсотково надихне кожного», – отак анонсував відкриття експозиції колекціонер мистецтва, арт-менеджер та куратор проєкту Павло Гудімов.
Довідково:

Ярослав Михайлович Мотика (1943 р.н.) – скульптор, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка.

Працює в галузі станкової, декоративної і монументальної скульптури, пластики малих форм, художньої кераміки.

Виставляється від 1964 року.

Окрім монументальних робіт, створює галерею портретів відомих українців.

«Мотика має особливо об’ємний погляд на світ. Весь світ зі своїми пристрастями – як скульптура або як тема для скульптури. Він – глиба», – зазначає Павло Гудімов і запрошує на кураторські екскурсії, інформація про розклад яких – на ФБ-сторінці «Я Галереї».  

Є вже перші відгуки від відвідувачів виставки «Ярослав Мотика. Я МО». Зокрема, від завідувача виставково-експозиційного та науково-освітнього відділу Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького Романа Зілінка: «Нині кожна виставка – то як ковток довоєнного повітря... Дякую Ярославові Мотиці і уважному Pavlo Gudimov за можливість хвильку подихати. Тож виставка чудова! Мотика новий і свіжий! А також той давній і глибокий! Хто у Львові, йдіть в «Я Галерею» і дихайте на повні груди! Ще раз респект Павлові і команді за гарну роботу!!!!».

І ще можна прочитати у коментарях щодо експозиції таке:

«Olena Granishevska Між плетінням сіток та розбором гуманітарної допомоги життя таки триває. Сьогодні відвідала відкриття виставки унікальних робіт сім'ї відомих львівських скульпторів та керамістів Ярослава Мотики, його дружини Ярослави, доньки Мар'яна Мотика та онуки Olha Motyka . Дякую Павло Гудімов за те, що свого часу вмовив пана Ярослава надати для виставки свої роботи, допомагав у підготовці та став куратором цього прекрасного проєкту. Спілкування з паном Ярославом наповнює неймовірною енергією. Хто у Львові – йдіть надихайтесь та заряджайтеся! "Я Галерея" на Шота Руставелі, 8. Позитивні емоції та естетичну насолоду я вам гарантую!

Lessya Stepovychka Шановний Маестро, пане Ярославе Мотико, дорогий, талановитий Друже! Щиро вітаю з фантастичною виставкою неповторних робіт! Як радісно, що не вщухає натхнення, не маліє талант працьовитого Митця, прикутого до тяжкої праці, як до галери. Творчий доробок знаного в цілому світі Скульптора, лавреата Державної Шевченківської премії є гордістю і візитівкою не лише Львова, а й всієї України! Хай Господь береже Тебе і Твою майстерню, і Твій дім від лихоліття, епідемії та війни. Миру, здоров'я, перемоги. Многая літа!

Соломія Лобода  Вітання велике п. Ярославу! Фантастичні роботи!».

Оглянути виставку «Ярослав Мотика. Я МО», відчути неймовірну енергію митця, отримати позитивні емоції, що дуже важливо в ці непрості воєнні часи, встигнуть всі охочі – показ у «Я Галереї» Павла Гудімова (вул. Шота Руставелі, 8) триватиме до 26 червня.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів

Фото з ФБ-сторінки Павла ГУДІМОВА

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати