Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Звірята» у режимному об’єкті

У Луцькому будинку дитини «розквітло» дерево життя
23 червня, 10:40
ФОТО НАДАНО АВТОРОМ

Це незвичайне дерево —справа багатьох добрих людей і багатьох рук. Кошти на фарбу презентували працівники обласної бібліотеки для юнацтва і координувала їхній збір Любов Фрадинська. Долучилися до збору коштів і студенти Інституту мистецтв Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, котрі й втілили у життя проект «Дерева життя». Вони виготовляли витинанки з паперу, які у бібліотеці потім продавали на благодійних акціях.

Галина Вахрамєєва, котра є одним із авторів проекту, розказує, що в будинку дитини студенти вже бували. Разом з дітками розмальовували подаровані їм іграшки з картону. Тоді ж працівники сиротинця попросили прикрасити стіни закладу, так з’явилася ідея дерева життя. Бо зображені на ньому всі пори року, різні звірята, це те, чого дітки позбавлені бачити у природі, адже заклад цей —режимний, і тут не буває екскурсій у ліс.

Галина Вахрамєєва каже, що ця робота студентів кафедри образотворчого мистецва була їхньою практикою. Керівником її і також автором розробки малюнка на стіні був викладач Іван Тарасюк. Та головне, що роботу виконали душевно, з великим бажанням потішити цих діток. І картина вражає теплом і добром. Два роки тому вихованці Галини Вахрамєєвої також намалювали картини у стилі петриківського розпису, які прикрасили коридор хірургічного відділення Волинської обласної клінічної дитячої лікарні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати