Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Прем'єрське подружжя Мей: про черевики і кохання з першого погляду

Будь-який політик завжди шукає способи достукатися до якомога більшої кількості виборців
11 травня, 21:51

Будь-який політик завжди шукає способи достукатися до якомога більшої кількості виборців.

Телевізійне шоу з великою аудиторією - один з найвірніших способів звернутися до мас. Тому Тереза Мей і вирішила прийти разом зі своїм чоловіком Філіпом у студію популярної програми Бі-бі-сі One Show, що виходить в ефір в прайм-тайм.

Сидячи на м'якому дивані перед ведучим, прем'єр-міністр виглядала дещо переляканою, але їй не слід було хвилюватися.

Містер Мей був дуже обережний і всіляко намагався не допустити якогось промаху - подібна обачність завжди притаманна і його дружині.

Протягом більшої частини інтерв'ю він сидів, повернувшись до неї, енергійно кивав і частими "м-ммм" висловлював повну згоду зі своєю другою половиною.

За його словами, вдома відбувається те ж саме.

На запитання про те, чи складно з нею домовлятися, він відповів, що в будь-якому шлюбі завжди щось здобуваєш і чимось жертвуєш.

"Я можу сам вирішити, коли саме мені виносити сміття. Але про те, що це буду робити не я, не йдеться", - розповів Філіп Мей.

"Річ у тім, що є робота для хлопчиків і робота для дівчаток", - поспішила прояснити ситуацію його дружина.

"Сміття - це точно моє. Я роблю традиційно чоловічу роботу, і досить велику", - додав містер Мей.

РОЗЧАРОВАНА СВЕКРУХА

Але ось традиційно чоловіча робота прем'єр-міністра в їхній родині дісталася не йому.

За словами Філіпа Мея, його дружина вперше проявила інтерес до посади прем'єра, коли ще працювала у тіньовому кабінеті, до якого увійшла 1999 року.

І хоча в роки юності йому довелося виступати на з'їзді Консервативної партії, Тереза першою почала політичну кар'єру, а він пішов у фінансову сферу.

Містер Мей згадав про один складний епізод, який довелося пережити їхньому бездітному подружжю.

Багато років тому Тереза боролася за перемогу в своєму виборчому окрузі, а газети написали, що навряд чи її оберуть депутатом, бо вона зовсім недавно народила дитину.

Тереза згадує, що її свекруха зателефонувала тоді в надії, що повідомлення в пресі підтвердяться.

"Вона була така розчарована", - зізналася Тереза.

Під час шоу подружжю були також поставлені запитання про походи, в які вони люблять ходити у вільний час; про дитинство Терези, проведене в будинку англіканського священика - її батька, а також про те, як вони познайомились.

Їх познайомила у студентському дискусійному клубі Оксфордського університету їхня спільна подруга Беназір Бхутто, яка згодом стала президентом Пакистану.

"Я подумав: яка мила дівчина. Це було кохання з першого погляду", - згадує Філіп про своє перше враження від зустрічі.

"Зі мною сталося те ж саме", - зізналася Тереза.

"Я ЛЮБЛЮ КРАВАТКИ"

І хоча особливих одкровень про те, що стосується приватного життя подружжя, під час інтерв'ю не прозвучало, все ж Тереза Мей явно відчувала полегшення щоразу, коли розмова повертала в бік політики.

На запитання, як бути чоловіком прем'єр-міністра, він відповів, що це величезний привілей, і додав: "Чоловіка, якому важливо, щоб чай подавали рівно о шостій щовечора, чекало б розчарування".

При цьому Філіп галантно підкреслив, що його дружина дуже добре готує.

І звичайно, ведучий не міг обійти тему любові Терези Мей до моди, особливо до взуття. Камера при цьому великим планом показала її чорні мокасини з каменями, що обрамляють підбори.

Вона підтвердила, що дійсно дуже любить купувати туфлі, проте, за її словами, у цій її пристрасті є і серйозний бік. Мей розповіла, як одного разу зіткнулася з молодою жінкою в ліфті палати громад.

Дами обмінялися компліментами щодо взуття один одного, після чого молода особа зізналася, що інтерес до політики у неї прокинувся саме завдяки любові Терези Мей до моди.

Але мода призначена не тільки для жінок, у зв'язку з чим ведучий запитав у Філіпа, до якої деталі туалету небайдужий він.

"Я, мабуть, люблю краватки", - відповів чоловік прем'єра, але виглядав при цьому трохи зацьковано.

Програма One Show запросила на один із наступних ефірів і лідера лейбористів Джеремі Корбіна, але він поки не сказав, прийде один чи разом із дружиною.

Джерело: ВВС

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати