Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«1918–2018: століття роздумів»

16—18 листопада у Луцьку відбудеться Міжнародний літературний фестиваль
16 листопада, 10:22
ФОТО НАДАНО ФЕСТИВАЛЕМ MERIDIAN CZERNOWITZ

Уперше до Луцька з’їдуться письменники з Латвії, Польщі, Білорусі, щоб разом зі своїми українськими колегами (Андрієм Любкою, Максом Кідруком, Павлом Коробчуком, Олександром Бойченком, Мар’яною Савкою та іншими) взяти участь у літературному фестивалі «Фронтера». Цьогорічною фокус-темою було обрано «1918—2018: століття роздумів». Організатори підготували різні формати подій: від презентацій книжок, поетичних читань і дискусій (наприклад, «Поет у малому центрі світу» — розмова Кшиштофа Чижевського та Олександра Бойченка) до публічних лекцій (зокрема, «Сто років самотності латвійської поезії: від Райніса й до наших днів»), вистав і перформансів.

Фестиваль також став поштовхом для низки передфестивальних заходів, скажімо, освітнього лекторію «Мистецтво після зламу: 1918—2018» про розвиток літератури Польщі, Білорусі, Латвії, України. І післяфестивальних — зокрема 28 листопада у Луцьку відбудеться концерт Сергія Жадана та «Лінії Маннергейма».

Загалом організатор фестивалю Мистецьке об’єднання «Стендаль» сподівається актуалізувати міжкультурний діалог з країнами, які пов’язані з Луцьком та Волинню. А література — чудовий спосіб для реалізації цього задуму.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати