Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Руслан Ротань #29»

Екс-гравець національної збірної України з футболу представив біографічну книгу на малій батьківщині
01 лютого, 13:16

Руслан Ротань. Прізвище цього, без сумніву, легендарного футболіста у пересічного вболівальника асоціюється зі збірною України, командами «Дніпро» та «Динамо» і аж ніяк не з Полтавою. А дарма — саме тут народився і робив перші кроки у футболі новоспечений тренер молодіжної збірної України. Саме Полтава стала одним із трьох міст, де екс-півзахисник презентував автобіографічну книжку під назвою «Руслан Ротань #29».

Ще за півгодини до зустрічі зал Полтавського міського будинку культури наповнюється людьми: це і тренери, і батьки з юними футболістами, гравці полтавської «Ворскли» і, звичайно, рідні та близькі Руслана Ротаня. Всі вони завітали на спілкування з зіркою футболу. Лише кілька місць у першому ряду залишилися вільними: на захід не змогли прийти головні гості свята — батьки футболіста.

За словами тренера молодіжної збірної України, йому приємно повернутися в Полтаву і побачити рідних людей: «Книга присвячена сім’ї і футбольному клубові «Дніпро». Тому дуже приємно, що завітали родичі, близькі й уболівальники. Шкода, що тато захворів. Ми його зараз відновлюємо, сподіваюся, найближчим часом він одужає і ми проведемо ще одну презентацію книги, де він буде присутній».

Книга розповідає про відомі й незнані сторінки життя спортсмена: про кар’єру, футбольних друзів, тренерів. Видання немов фотоальбом, який підкріплений історіями життя футболіста. Над книгою Руслан працював  разом із редактором Максимом Андрущенком протягом чотирьох місяців. І за цей короткий проміжок часу спробував вмістити усі етапи своєї кар’єри гравця.

«Книга — це думки, спогади. Написання давалося легко. Ми брали фотографію і починали згадувати. Коли щось забували, то підказували і брати, і Макс (редактор книги. — Авт.), і батьки. Загалом сімейним колом вели цю книгу, щоб вона мала такий вигляд», — говорить Руслан.

Головним натхненником, критиком і першим читачем стала дружина екс-футболіста. Христина, як ніхто інший, розуміє, що означає Полтава для Руслана, адже саме тут зародилася його любов до футболу, тут він робив свої перші кроки у спортивній кар’єрі. «Коли Руслан писав книгу, ми згадували всі найцікавіші моменти, обговорювали, перебирали фотографії. У цей час зрозуміли, як швидко біжить час, адже недавно ходили підтримувати Руслана на стадіон як гравця, а зараз він уже тренер», — зазначила дружина екс-футболіста.

Саме спілкування видалося доволі сімейним і теплим. А головні питання до автора були переважно не про нове видання, а про кар’єру і, звичайно, про нову посаду у збірній України. Усі, хто прийшов на зустріч, могли поспілкуватися з Русланом Ротанем, взяти автограф і придбати книжку. Зазначимо, що видання — це насамперед благодійний проект. Кошти від реалізації книги направлять на допомогу хворим дітям.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати