Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Києві «встановлено» пам'ятник Путіну

19 березня, 14:59
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Акція 18 березня біля російського посольства в Києві, приурочена до дня виборів президента РФ, не була надто масовою. Вранці, на момент її початку, учасників зібралося чимало, але до середини дня несподівано повернувся мороз і майже всіх розігнав по домівках. Навіть дві металеві бочки, в яких горіло багаття, не змогли врятувати ситуацію.

Сама акція проходила не безпосередньо біля будівлі посольства, а неподалік від нього. Повітрофлотський проспект було перегороджено, утворюючи «коридор ганьби» для тих росіян, які побажали зайти до будівлі дипломатичної місії і проголосувати – щоправда, як уже зазначалося, соромити їх було практично нікому.

Біля огорожі було виставлено стенди з ілюстраціями військових злочинів Росії – від першої Чеченської війни до нинішнього Донбасу. Посеред проспекту «красувався» щойно встановлений «пам'ятник» Путіну, трохи менший від натуральних розмірів, що зображав його в карикатурному вигляді. Напис на п'єдесталі ми тут навести не можемо, виходячи з цензурних міркувань, повідомимо лише, що його взято з популярної фанатської кричалки. Неподалік стояв біотуалет з написом на дверях, який стверджує, що це – кабінка для голосування.

Всюди майоріли прапори з емблемами «Свободи» – прапорів цих навіть більше, ніж самих присутніх. Промайнув і прапор «Правого сектору». Більшість присутніх становила молодь у камуфляжі з написом «Національні дружини», однак теж не надто численні. При погляді на поліцейських складалося враження, що вони ледве розуміють, кого і від кого охороняють. І в цьому з ними складно було не погодитися.

Судячи з усього, протест проти російських виборів в Україні настільки ж формальний, наскільки в Росії формальні самі ці вибори. Результат відомий заздалегідь, змінити нічого не можна, але люди діють так, «як визначено».

Хіба що подивитися на новий пам'ятник було таки варто. Він і справді гідний свого персонажа.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати