Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Неcтримне сповзання в нацизм

Світ за цим рухом Росії спостерігає досить байдуже, цікавості забракло навіть на таку очевидну річ, як бойкот ЧУМИ-2018 у фашистській країні
14 червня, 20:15
МАЛЮНОК ВІКТОРА БОГОРАДА

Голова думського комітету з питань сім’ї, жінок і дітей Тамара Плетньова перед Чемпіонатом світу з футболу суворо попередила російських жінок, аби вони не вступали у інтимні стосунки з іноземцями. В ефірі радіостанції «Говорит Москва» Тамара Василівна пояснила росіянкам, що від сексу з іноземцями трапляються діти, які «потім страждають». Особливо небезпечним, на думку депутата Плетньової, є міжрасовий секс. «Добре, якщо ще однієї раси», — довірливо повідомила Плетньова, — «а якщо іншої раси, то взагалі. Ми своїх дітей маємо народжувати». Кінець цитати.

Тамара Василівна Плетньова 25 років у Держдумі, всі 7 скликань обиралася депутатом від КПРФ. За чверть століття вросла в депутатське крісло, розслабилася. А чого соромитися, коли довкола всі свої? Нутряний нацизм ллється з Держдуми вільно й невимушено. То депутат Родніна публікує в соціальних мережах веселий колаж, на якому Барак Обаму зображено з бананом. То депутат Толстой обуриться тими, хто 1917-го вискочив зі смуги осілості з наганом у руці. То та ж таки Тамара Плетньова в ефірі «Эхо Москвы» підтримає зняття згадки про розстріляних євреїв на меморіалі жертвам Голокосту «Зміївськая балка» в Ростові-на-Дону, пояснюючи це тим, що «до євреїв у нас у країні ставлення неоднозначне».

Тамара Василівна Плетньова, зробивши своє застереження щодо сексу з іноземцями, тут-таки обмовилася, що вона не націоналістка. І це правда. Тому що депутат Плетньова — нацистка. Те, до чого вона сьогодні закликає, 83 роки тому було закріплено у двох Нюрнберзьких законах Рейху: у «Законі про громадянина Рейху» і «Законі про охорону німецької крові і німецької честі». Обидва расистських закони висунув Гітлер на з’їзді Націоналал-Соціалістичної партії і одностайно ухвалів рейхстаг 1935 року. У «Законі про охорону німецької крові і німецької честі» було відверто сказано: «Статевий зв’язок між євреями і державними підданими німецької чи спорідненої крові заборонено». За порушення заборони — в’язниця.

Те, що Адольф Гітлер 83 роки тому запропонував у вигляді законів, Тамара Плетньова сьогодні формулює як норму моралі. Немає жодних сумнівів у тому, що за потреби Держдума ухвалить пакет законів, аналогічних Нюрнберзьким. До того ж одностайно, геть як гітлерівський рейхстаг.

Депутат Плетньова у своїх 70 роки зберегла у первозданній недоторканості свої печерні уявлення про світобудову. Її світ простий і зрозумілий. На цьому світі депутат Слуцький не лапав журналісток, а якщо й лапав, то вони самі винні — навіщо до Держдуми з оголеними пупками ходять? Наші з іноземцями не повинні водитися — своїх бракує, чи що? Кричущою несправедливістю щодо депутата Плетньової було б запідозрити її у щонайменших ознаках рефлексії.

Абсолютно іншу природу мають нацистські вправи у ток-шоу російського телевізора. Тут булькає вариво, яким труять не лише масову свідомість росіян, а й мізки тих, хто ухвалює політичні рішення. У програмі «Вечер» від 13.06.2018 жваво обговорювали зустріч Трампа з Кім Чен Ином. Учасники програми насилу приховували розпач, оскільки, якщо ця зустріч зумовить реальний рух до миру на Корейському півострові, це стане крахом міфу про те, що без путінської Росії не вирішується жодна проблема у просторі її, Росії, національних інтересів.

Колишній посол Росії у Кореї Гліб Івашенцов трохи підсолодив пілюлю, заявивши, що Кім Чен Ин, виявляється, діяв у суворій відповідності до певної дорожньої карти, намальовану в Росії, але яка до певного часу зберігалася в таємниці. «Політолог» Сидоров пояснив, що Росія в цій зустрічі незримо брала участь, оскільки лідер КНДР напередодні зустрічався з головою російського МЗС Лавровим і той благословив його на зустріч із Трампом і проінструктував, як поводитися і що казати.

Єдиний, хто дав цій зустрічі однозначно позитивну оцінку і визнав видатну роль Трампа у майбутньому об’єднанні розділеного корейського народу, був лідер ЛДПР. І тут Соловйов вирішив направити бурхливий мовний потік Ж. у правильне русло. «Усі вітали об’єднання німецького народу», — здалека почав підкрадатися до головної тези Соловйов, — «тепер радіють майбутньому об’єднанню корейського народу. А як бути з російським народом?».

Ж. недарма вже 30 років блазнює на арені російського політичного цирку і сигнали ловить на льоту. Ідею Соловйова він відразу ж упіймав і обробив. «Найбільший у світі розділений народ — росіяни!» — нестямно заволав Ж. і тут-таки злетів на крилах своєї фантазії. Найближче майбутнє планети за версією Ж. має такий вигляд: Трамп стане тричі лауреатом Нобелівської премії миру, а його родина правитиме Америкою до 2040 року. Так вдячне людство відгукнеться на подвиги, які 45-й президент США має вчинити за порадою свого наставника Ж. З першим подвигом, об’єднанням двох половинок корейського народу, Трамп, на думку Ж., вже впорався. «Але головне — російське питання!!» — трагічно заволав Же. і негайно пояснив, чому на «російське питання» має відповідати саме Трамп і як конкретно він має його вирішити. Виявляється, Трамп найближчим часом зустрінеться з Путіним і «дасть згоду на те, аби вся Новоросія була під російським прапором». А Україні Ж. великодушно готовий залишити Львів і ще п’ять областей.

Будь-яка нормальна людина, почувши від співрозмовника фразу, що «росіяни — найбільший у світі розділений народ», має сказати цій людині, що вона, по-перше, брехун (пом’якшений варіант — неук), а по-друге, нацист (тут без варіантів).

Строго кажучи, всі народи світу — розділені, оскільки представники будь-якого народу розпорошені по різних країнах. Росіяни за жодним з параметрів не є найбільшим розділеним народом, оскільки за абсолютною кількістю кілька разів поступаються найчисленнішому на планеті народові хань, представники якого, окрім Китаю, становлять більшість у Сінгапурі, а в Малайзії ханьців 30% населення. Арабів, яких історичні долі розкидали по двох із гаком десятках країн, теж у кілька разів більше, ніж росіян. Є ще курди, які взагалі не мають своєї держави, вірмени, в яких діаспора більша, ніж населення своєї країни, багато інших народів.

Ідея «возз’єднання розділеного народу» була обгрунтуванням гітлерівської анексії Судетів 1938 року і путінській анексії Криму 2014-го. Такі ідеї завжди є нацистськими, якщо йдеться про порушення територіальної цілісності суверенної держави. Возз’єднання двох Німеччин чи гіпотетичне злиття двох Корей таким порушенням не є, оскільки відбувається (або у разі з Кореями — може відбутися) за взаємною згодою. Відмінність приблизно така ж сама, як між зґвалтуванням і коханням.

Путінський авторитарний режим почав сповзати у фашизм в 2014 році, після окупації Криму і частини Донбасу. Усередині Росії поки що немає сил, спроможних це сповзання зупинити. Світ за цим рухом спостерігає досить байдуже, цікавості забракло навіть на таку очевидну річ, як бойкот ЧУМИ-2018 у фашистській країні. Ситуацію може змінити лише консолідація сил протесту усередині Росії і тих людей у всьому світі, хто розуміє, чим може загрожувати сповзання у фашизм такої країни, як Росія.

Ігор ЯКОВЕНКО, Москва, спеціально для «Дня»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати