Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Як 9 грудня побачити Париж

і не померти...
28 листопада, 19:20
МАЛЮНОК ВІКТОРА БОГОРАДА

Понеділок 9 грудня 2019 року стане для Володимира Путіна важким днем. Не лише для нього, але для нього особливо. Так зійшлося, що цього дня в Парижі відбудуться дві події: зустріч «нормандської четвірки» і засідання Виконкому Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА). Якщо хід і результати «нормандської четвірки» стануть важким випробуванням, перш за все, для Президента України Володимира Зеленського, то наслідки рішень Виконкому ВАДА можуть обернутися нечуваною ганьбою для Росії. Яка і є Путін, про що всім стало відомо з легкої руки його холуїв.

Рішення, які можуть перетворити путінську Росію на світове опудало, підготував ключовий комітет ВАДА. Ось ці пропозиції, які виконком ВАДА розгляне 9 грудня:

• усунути Росію від міжнародних змагань на чотири роки. Ключовий комітет ВАДА дав такі рекомендації виконкому організації через підозри, що базою даних Московської антидопінгової лабораторії маніпулювали;

• не пускати Росію на Олімпійські і Паралімпійські ігри, будь-які чемпіонати світу, організовані стороною, яка підписала антидопінговий кодекс ВАДА, й інші великі змагання. Під це обмеження, зокрема, може потрапити чемпіонат світу з футболу, оскільки ФІФА входить до числа тих, хто підписав кодекс ВАДА. При цьому в списку тих, хто підписав кодекс, не зазначається УЄФА, організатор чемпіонату Європи з футболу;

• до великих змагань пропонується допускати лише «чистих» російських спортсменів, яких не підозрювали у прийомі допінгу. Російським спортсменам, допущеним до змагань, дозволять виступати під нейтральним прапором. У разі перемоги атлетів на змаганнях російський гімн звучати не буде. У рекомендаціях комітету пропонується заборонити піднімати прапор Росії на будь-якому великому змаганні, організованому в період чотирирічної заборони;

• заборонити Росії проводити будь-які міжнародні змагання протягом чотирьох років. Якщо Росія раніше здобула право провести захід, то він має бути відкликаний, сказано в рекомендаціях комітету;

• заборонити Росії претендувати на проведення Літньої Олімпіади 2032 року;

• заборонити керівникам Олімпійського і Паралімпійського комітетів Росії працювати в будь-яких організаціях, що підписали антидопінговий кодекс ВАДА.

Якщо хоча б частину цих пропозицій виконком ВАДА прийме і зможе продавити в МОК та в інших міжнародних спортивних організаціях, то Росія (а ми ж пам’ятаємо, що це друге ім’я Путіна, чи не так?) отримає вельми важкого і чутливого ляпаса.

Росія далеко не єдина країна, яка потрапляла під санкції. На початку 90-х жорсткі санкції було застосовано проти спортсменів Югославії. Кілька десятиліть світовий спорт бойкотував ПАР. 2015-го ВАДА погрожувала кулаком не лише Росії, а й Аргентині, Україні, Болівії, Андоррі й Ізраїлю. Але є дві відмінності, які роблять російський випадок унікальним. Лише у Росії допінг став державною політикою, за якої баночки із сечею підміняються офіцерами таємної політичної поліції, що підпорядковується особисто президентові. І лише Росія сприймає спорт як повний аналог Великої Вітчизняної війни, а санкції — як світову змову.

Тому, коли у програмі «Вечер» Володимира Соловйова український «політолог» В’ячеслав Ковтун, якого запрошують виключно для того, щоб у нього плювати, раптом замість того, щоб слухняно грати роль плювальниці, почав говорити про ВАДА і санкції, що загрожують Росії, це викликало у Соловйова і його «експертів» справжню істерику. Ковтуна топтали всією студією. Оскільки ґрунт ВАДА і санкцій був не дуже придатний для топтання «політолога» Ковтуна, його швидко відволокли в улюблений підвал Соловйова для катувань під назвою «бандерівщина» й «український нацизм». Саме у цьому темному приміщенні з холодними слизькими стінами і підлогою, вкритою калюжами крові, Соловйов любить відпочивати, віддаючись своєму головному хобі: українофобії і маренням про те, як він повільно, з насолодою катує кожного українця й Україну в цілому, жадібно вловлюючи кожен стогін катованих.

«Політолога» Ковтуна Соловйову допомагав катувати «сходознавець» Семен Багдасаров, який спочатку довго кричав про «бандерівців» і про ті звірства, які вони творили, смакуючи подробиці, особливо ті, що стосувалися катувань жінок і дівчат. «Ця ситуація (боротьба українських націоналістів з НКВД. — І.Я.) не припинялася з кінцем Великої вітчизняної війни!» — волав Багдасаров, бризкаючи слиною на Ковтуна. І тут же навздогін: «Почалося все це з часів Хрущова!».

Не чіплятимемося до таких дрібниць, як те, що «часи Хрущова» почалися через 8 років після кінця війни. Але який стосунок події середини минулого століття мають до майбутнього саміту «нормандської четвірки» і чому за те, що відбувалося в минулому тисячолітті на території Української РСР, повинен відповідати в студії «России-1» персонально «політолог» Ковтун? Відповісти на ці запитання катований Ковтун не міг і лише мукав щось невиразне про те, що цього Бандеру він в очі не бачив.

Не допомагало. «Бандерівський недобиток! Ти — огузок Гітлера! Ви — тварюки! В очі мені дивися!», — Соловйов насолоджувався, дорвавшись до безплатного. «Бабин Яр! Звірі! Ти — чмо собаче!!!» — не відставав від нього «сходознавець» Багдасаров.

Окрім катувань «політолога» Ковтуна, в студії Соловйова довго і з задоволенням глумилися з Президента України Зеленського. Спочатку Соловйов почав показувати кадри, в яких Зеленський нібито копіює своїх співрозмовників, «дзеркалячи» їхні пози. У кадрі Зеленський і Трамп. Обидва сидять у кріслах. «Ось дивіться, дивіться! Трамп сидить, і Зеленський теж сидить! Тому що «дзеркалить»! Це він від невпевненості в собі!», — радів Соловйов. Потім Соловйов показав, як Зеленський і Лукашенко сидять поруч у кріслах і урочисто підбив підсумок, мовляв, Зеленському не можна зустрічатися з Путіним, оскільки він його теж копіюватиме. Мабуть, щоб догодити Соловйову, Зеленський на зустрічі з Трампом повинен був стояти, а на зустрічі з Лукашенком лягти на підлогу.

У рідкісних просвітах між біснуванням про засилля «нацистів» в Україні в студії «Вечера» говорили про те, з чим на саміт 9.12.2019 їде Путін і що, на їхню думку, повинен зробити Зеленський.

Володимир Корнілов, у минулому український, нині російський «політолог», віднедавна громадянин Росії: «Путін їде переконати Зеленського вести прямі переговори з «ДНР» і «ЛНР». Очевидно, що з точки зору Корнілова, одного з найзапекліших ненависників України, це було б фантастичним успіхом для Путіна, якби Зеленський раптом з’їхав з глузду і почав вести прямі переговори з терористами «ЛДНР».

Ті ж самі поради спробував дати Президентові України ще один український «політолог» Василь Вакаров. «Я говорив Зеленському: з’їздь до Донецька, з’їздь до Луганська!», — ділився спогадами Вакаров з інтонаціями терплячого дядечка, який намагається направити на шлях істинний недолугого племінника і все ще не втрачає надії на його виправлення.

У понеділок, 9 грудня, у Зеленського буде як мінімум 4 (чотири) способи здійснити політичне самогубство.

По-перше, піддатися на газову тематику і потонути в ній. Цілком імовірно, що Путін цю пастку Зеленському розставить.

По-друге, дати згоду на вибори на Донбасі до встановлення контролю над українсько-російським кордоном.

По-третє, погодитися на повну амністію для всіх бойовиків, включаючи тих, у кого руки по лікоть у крові.

По-четверте, піти на прямі переговори з ватажками «ЛДНР». Саме цього Путін стане, мабуть, добиватися з особливою наполегливістю. І саме цього треба намагатись уникнути.

Незалежно від ставлення до Зеленського, його політичне самогубство стане дуже поганою новиною для України. Україна, звичайно, переживе Зеленського, але його провал призведе до хаосу. А це саме те, чого добивається в Україні Путін.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати