Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

По центрі Львова на платформі возили Арсена Авакова з рогами і хвостом

01 березня, 17:07
Фото Павла ПАЛАМАРЧУКА, «День»

Активісти із львівського осередку «Демократичної сокири» сьогодні організували кубову ходу «Ave Avakoff». Своєю акцією вони вимагали відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

На спеціальній платформі по центру на кріслі сидів чоловік у масці із обличчям міністра. До його голови були прикріплені роги, а ззаду – хвіст. Навколо нього лежали мішки із написами: рекет, проституція, кришування та іншими. За словами активістів, саме на цьому і заробляє гроші Арсен Аваков.

«Чому ми пристали до Авакова? Ну дивіться, 29 лютого сплив «випробувальний термін» вічно тимчасового міністра. Чи став він за цей час кращим мiнiстром? Звiсно ж, нi. Згадайте тiльки справу Павла Шеремета (уже тепер справу Рiфмастера) та вбивство Кирила Тлявова. Випробувальний термiн минув, а вiдставкою мiнiстра МВС й не пахне. Аваков бiгає по каналах, презентує скафандри та показує свою важливiсть та потрiбнiсть. Але Українi не потрiбний чорт у Кабмiнi!», - заявили організатори акції.

Тягнули платформу із псевдо-Аваковим активісти у формі Нацгвардії та поліції. Підганяв їх чоловік у колишній формі міліції із написом «мент». Він символізував так і не завершену реформу міліції в поліцію.

Під час руху чоловік переодітий під міністра періодично викрикував: «Ви мені нічого не зробите!», «У вас немає жодних доказів!», «ВИ нічого не доведете!» тощо.

Позаду платформи активісти несли банери із написами: «Грозить звільнення? Сфабрикуй справу проти волонтера!», «Покривання злочинів, скоєних поліцейськими – це реформа МВС?», «Не пройшов переатестацію – поновився через суд. Це реформа МВС?», «Вбивці 5-річної дитини покарані?» тощо.

Павло Паламарчук, "День", Львів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати