Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові відбудеться музичний маратон пам’яті Василя Сліпака

01 червня, 21:45

Захід матиме назву  «Тихі дні любові і музика миру», триватиме 29 червня – 1 липня і, як розповідають його організатори, збере на одній сцені найкращих музикантів з різних країн Європи, які знали і любили Василя Сліпака. «Це буде зустріч старих друзів, які тихою мовою музики вивільнять усю скорботу через загибель рідного нам Василя», – говорить старший брат Героя України – куратор проекту Орест Сліпак.

Маратон складатиметься з трьох частин – хорової, фортепіанної та оперної.

Участь у проекті беруть Хорова капела «Дударик», Галицький академічний камерний хор, Камерний хор Cantus, Чоловіча капела «Гомін», Камерний хор «Глорія», також – знані в Україні та за її межами піаністи, серед яких, зокрема, Йожеф Ермінь, Олександр Козаренко, Оксана Рапіта та Мирослав Драган.

Спеціально для участі у маратоні з Франції до Львова приїде диригент Ніколя Кроз, котрий товаришував з Василем Сліпаком.

В афіші – «Всеношна» Кирила Стеценка, «Карміна Бурана» Карла Орфа,  Agnus Dei Джоаккіно Россіні, моноопери Олександра Козаренка, опера  «Алкід»  Дмитра Бортнянського, «Ода до радості» Бетховена та «Заповіт» для хору з оркестром Богдани Фроляк.

Локації – площа Хорової школи «Дударик», Храм святих апостолів Петра і Павла, майданчик перед СШ №46, де вчився Василь Сліпак, площа перед пам’ятником Тарасові  Шевченку, площа Ринок, поле Почесних поховань №76 Личаківського кладовища, де похований Василь, філармонія, Італійське подвір'я та подвір'я Палацу Потоцьких, Театр опери і балету. 

Розпочнеться маратон пам'яті Василя Сліпака 29 червня о 10-й ранку у Храмі Петра і Павла – Літургією до річниці загибелі Василя Ярославовича.

Нагадаємо, що оперний співак, соліст Паризької національної опери, волонтер і учасник бойових дій на сході України (позивний «Міф») народився у Львові 20 грудня 1974 року. Загинув біля смт. Луганське, що у Бахмутському районі Донецької області, від кулі снайпера 29 червня 2016 року.

Кавалер ордена «За мужність» (посмертно), Герой України, кавалер ордена «Золота зірка» (посмертно).

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати