Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У "Парку Київська Русь" Купала відсвяткують за древніми веселими традиціями

01 липня, 17:41

Свято Купала у Древньому Києві відзначатимуть з розмахом – аж чотири дні. Можна навіть брати міні-відпустку – і гайда в Середньовіччя святкувати за найдревнішими і найвеселішими традиціями. Яскрава програма відбудеться у вихідні напередодні купальської ночі. 4-5 липня гостей «Парку Київська Русь» покличуть долучитися до численних розваг, забав, конкурсів, старовинних обрядів і ворожінь. Також народні гуляння відбудуться в саму купальську ніч – з вечора 6 на 7 липня.

Гостям Древнього Києва запропонують  взяти участь у захопливому квесті – пошуках папороті. У «Парку Київська Русь» розташовані 9 воріт, і на кожних із них буде написана загадка. Той, хто в числі перших знайде всі ворота і розгадає всі загадки, отримає подарунок від князя.

Звісно, яке свято Купала без віночків? Можна, звичайно, привезти їх з собою. Але у всіх, хто не запасеться цим купальським атрибутом, буде чудова нагода сплести віночок саме тут. Навіть якщо ви ніколи цього не робили, мешканці Древнього Києва і квітів польових дадуть, і техніці плетіння вінків навчать. А запустити на воду віночки можна буде на озері неподалік Київського Дитинця.

Свято Купала завжди було святом любові, розкутості, знайомств. У Древньому Києві теж запропонують познайомитись в ігровій формі у хороводах та іграх. Ті, хто вже має кохання, зможуть шляхом древніх ворожінь дізнатися, чи підуть до шлюбу в цьому році. А тих, хто своє кохання лише шукає, чекає таємничий обряд ворожіння на судженого.

Вечірня програма буде яскравою в прямому сенсі слова, адже у Древньому Києві запалають вогнища, і всі бажаючі зможуть стрибати через них – поодинці чи у парах.  Кажуть, що купальське вогнище очищає від незгод і хвороб. Тож варто скористатися можливістю спалити негатив і оновитися. Апогеєм вогняних феєрій стане спалювання опудала Купала. З цією великою солом’яною лялькою згорять усі негаразди, а веселі хороводи навколо вогнища дадуть небувалий заряд позитиву.

Древній Київ у «Парку Київська Русь» розташований в с.Копачів, Обухівський район, Київська область. З Києва курсують маршрутки від метро Видубичі.

Подробиці на сайті parkkyivrus.com

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати