Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Хакери атакували італійські ресурси запису на вакцинацію від Covid-19

01 серпня, 16:24
Фото Reuters

Хакери здійснили кібератаку проти комп'ютерних мереж компанії, яка займається записом на вакцинацію від COVID-19 в столичній області Італії Лаціо.

Унаслідок цього система запису вийшла з ладу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Це дуже потужна хакерська атака, дуже серйозна... нічого не працює. Вся регіональна база даних перебуває під атакою", - цитує The Guardian слова радника з питань охорони здоров'я Лаціо Алессіо Д'амато.

Італійська поліція і прокуратура Рима вивчають цей інцидент і можуть почати розслідування з метою визначити, хто стоїть за цією кібератакою, зазначає видання.

У липні італійський уряд погодив зміну принципу роботи так званого "зеленого пропуску", в якому відзначається, чи вакцинована та чи інша людина, чи здала вона негативний тест на коронавірус або одужала від захворювання. З 6 серпня тільки жителям Італії, які завершили процес вакцинації, будуть доступні масові заходи, стадіони, музеї, театри, кінотеатри, басейни, тренажерні зали, а також бари та ресторани. На відкритих терасах барів і ресторанів "зелений пропуск" не знадобиться.

Як повідомляли ЗМІ, захід було розпочато заради збільшення темпів вакцинації. Раніше "зелений пропуск", який використовується в Італії з червня, вимагали тільки для подорожей за кордон, а також відвідування великих заходів, таких як концерти, футбольні матчі або весілля.

Новий крок влади викликав протести в різних районах Італії.

За весь період пандемії в Італії було зареєстровано понад 4,35 млн випадків зараження коронавірусом і понад 128 тис.смертей від захворювання. Понад 4,13 млн хворих одужали.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати