Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

"Містраль" під назвою "Владивосток" готується вийти в море

01 вересня, 11:56

Перший вертольотоносець класу «містраль» під назвою «Владивосток», збудований французькими інженерами для Росії, готується вперше вийти в море 10 вересня з порту Сен-Назер для ходових випробувань. На борту корабля буде 400 російських матросів.

Про це повідомляється на офіційному сайті порту Сен-Назер, передає Укрінформ.

"Вертольотоносець класу "містраль" під назвою «Владивосток» залишить порт Сен-Назер о 15:10 10 вересня 2014 року. Його повернення очікується 19 вересня ц.р. о 13:50", - йдеться у відповідних графах календаря руху суден французького порту.

При цьому адміністрація порту не афішує назву агента, який залишив замовлення на вихід вертольотоносця.

Водночас українські та французькі активісти, які виступають проти продажу кораблів, вважають, що "Владивосток" 10 вересня може залишити порт і вже не повернутися з ходових випробувань, щоб таким чином уникнути можливих санкцій.

У цьому зв'язку активісти мають намір 4 та 7 вересня провести акції протесту в Парижі та Сен-Назері проти продажу "містралів" Росії. Як повідомила  одна з активісток Анна Гармаш, група представників української громади та небайдужих французів мають намір вирушити з французької столиці до Сен-Назера, щоб знову провести мітинг "проти продажу Путіну і його уряду кораблів "містраль".

"Ці кораблі призначені для швидкого та ефективного військового вторгнення. У руках Кремля вони є величезною небезпекою для України, а також інших держав", - наголосила Гармаш.

За її інформацією, 7 вересня на протидію активістам представники ультранаціоналістичної французької партії Національний фронт (який свого часу підтримав анексію Криму) готують свою акцію на підтримку Кремля.

Згідно з умовами контракту, поставка першого "містраля" для Росії запланована на жовтень цього року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати