Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Фракція "Слуга народу" ухвалила рішення про виключення нардепа Лероса зі своїх лав

01 вересня, 19:44

Парламентська фракція партії "Слуга народу" ухвалила рішення виключити народного депутата Гео Лероса зі свого складу.

"Повідомляємо, що за результатами збору підписів більшістю голосів народних депутатів ухвалено рішення про виключення Лероса Гео Багратовича з числа членів фракції політичної партії "Слуга народу" у Верховній Раді України", - повідомляється в Telegram-каналі партії у вівторок.

Як повідомлялося, Лерос на пленарному засіданні у вівторок з трибуни парламенту звинуватив президента України Володимира Зеленського у прикритті корупції, яку нібито очолює керівник Офісу президента Андрій Єрмак. Він також заявив, що Зеленський персонально відповідальний за переслідування громадських активістів, журналістів і опозиційних політичних організацій.

Після цього фракція "Слуга народу" розпочала збір підписів за виключення Лероса зі свого складу. Лерос повідомив у Facebook, що відповідне доручення Зеленський дав главі фракції "Слуга народу" Давиду Арахамії та "навіть особисто тисне на депутатів", які не погоджуються його виключати.

29 березня Лерос розмістив на своїй сторінці у Facebook кілька коротких відеозаписів, на яких людина, схожа на брата глави ОП Андрія Єрмака Дениса, обговорює питання призначення на державні посади.

11 червня НАБУ повідомило, що відкрило два кримінальні провадження за фактом публікації та змісту записів розмов Дениса Єрмака (т.зв. справа "плівок Єрмака"), одне з них відкрито стосовно керівника Офісу президента Єрмака.

Того самого дня Зеленський публічно заявив, що Денис Єрмак, який став фігурантом записів про можливу корупцію при призначенні на державні посади, "точно не брав грошей" і "просто балакун". При цьому Лероса, який також був його позаштатним радником, глава держави назвав "аферистом".

28 серпня Лерос повідомив про підпал свого автомобіля невідомими. Міліція розслідує цей інцидент.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати