Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Справа Гандзюк: Павловський підтвердив вину Владислава Мангера в замовленні нападу на херсонську активістку

01 жовтня, 16:22

1 жовтня у Приморському районному суді Одеси один із фігурантів справи Гандзюк Ігор Павловський підтвердив безпосередню причетність Владислава Мангера та Олексія Левіна до організації нападу на радницю міського голови Херсона, активістку Катерину Гандзюк.

Трансляція чергового засідання суду в Одесі відбувалась на YouTube-каналі Судова влада України.

Павловський зазначив, що під час зустрічей із Левіним і Мангером дізнався, що вони незадоволені публічною активністю Гандзюк і хочуть «закрити їй рота». У серпні 2018-го, коли місцева поліція заарештувала непричетного до справи Миколу Новікова, під час однієї з розмов з Левіним Павловському стало відомо, що «Миколайович», про якого говорив Левін, – це і є Мангер.

«Враховуючи все це, я тоді зрозумів, що Левін замовив Торбіну Катерину на прохання Владислава Мангера», – заявив Павловський у суді.

Павловський також повідомив, що 17 серпні 2018 року до нього приїхав Сергій Торбін та Володимир Васянович (наразі перебувають за гратами за напад на Гандзюк – Авт.). За словами Павловського Торбін попросив грошей, щоб «змитися». Цього ж дня до них приїхав Олексій Левін і дав Торбіну грошей.

«При цьому я, звичайно, розумів свої дії, що фактично забезпечую передачу грошових коштів Торбіну для його приховування від правоохоронних органів», – заявив Павловський, додавши, що свідомо приховав від слідства цю інформацію раніше.

Павловський вибачився перед рідними Гандзюк за дачу неправдивих показів під час судового засідання 17 грудня 2019 року. За його словами, він робив це через «неодноразові погрози» йому та його донці. Павловський просить суд затвердити угоду з прокуратурою про визнання винуватості.

Наступне засідання по цій справі відбудеться 16 жовтня о 9:30 у Приморському районному суді міста Одеси.

Нагадаємо, голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера заарештували у червні цього року без права внесення застави. Підставою стали погрози на адресу свідків Браги і Пилипенка, які, надходили від Мангера, зазначили тоді в прокуратурі.

Відомий у кримінальних колах Херсона Олексій Левін (Москаленко) тривалий час переховувався від слідства і був затриманий лише в січні цього року. Відтоді він перебуває під вартою. Обвинувальний акт Мангеру і Левіну розглядають у Дніпровському райсуді Києва.

Іван АНТИПЕНКО, «День»

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати