Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Запрацював "Віртуальний некрополь української еміграції"

01 грудня, 09:39

Український інститут національної пам’яті разом із благодійним фондом “Героїка” презентував геоінформаційну систему “Віртуальний некрополь української еміграції”. На новому онлайн-ресурсі за електронною адресою: necropolis.uinp.gov.ua зібрана та відкрита для всіх інформація про поховання української політичної та мистецької еліти за кордоном.

“УІНП мав на меті створити інтерактивний інструмент, за допомогою якого Україна як держава та громадські об’єднання зможуть ефективно взаємодіяти та здійснювати роботу з обліку, пошуку та збереження поховань української еліти за кордоном”, – зазначив начальник відділу обліку та збереження місць пам’яті УІНП, один з ініціаторів та координаторів цього проєкту Павло Подобєд, передає пресслужба УІНП.

Сайт містить дані про понад 2 600 поховань на 284 кладовищах по всьому світу. Його відвідувачі можуть за допомогою багатофункціонального пошуку швидко та безкоштовно відшукати інформацію про могилу певної особи за ім’ям та прізвищем, за датою чи місцем народження або смерті. В один клік вивести на екран список українських художників, дипломатів чи, наприклад, математиків, похованих закордоном; переглянути розташування могил чи певного цвинтаря на карті. Кожній персоналії на сайті присвячена окрема сторінка, що містить біографічну довідку, координати та фото могили, відомості про стан місця поховання та статус оплати.

До запуску геоінформаційної системи пошук цієї інформації вимагав звернення до багатьох джерел. Співробітники УІНП разом із партнерами працювали близько трьох років, щоб зібрати наявні дані та узагальнити їх на єдиному ресурсі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати