Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Окупанти блокують роботу місії ОБСЄ поблизу Золотого та Молодіжного

01 грудня, 22:23
Фото: OSCE

Бойовики збройних формувань РФ у середу вкотре не дозволили патрулям СММ проїхати через лінію зіткнення поблизу Золотого та Молодіжного.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється в опублікованому у середу на сайті Організації з безпеки та співробітництва у Європі щоденному звіті СММ ОБСЄ в Україні № 33/2021 .

"Уранці 1 грудня в Луганській області збройні формування не пропустили 2 патрулі СММ у напрямку не підконтрольних урядові районів. Ці патрулі прямували з підконтрольних урядові районів", - йдеться у звіті.

Перша відмова в доступі сталася о 09:25 приблизно за 350 м на північ від південного краю ділянки розведення сил і засобів у районі н. п. Золоте (підконтрольний урядові, 60 км на захід від Луганська). Другу заборону зафіксовано об 11:13 на блокпості збройних формувань РФ на автошляху Т0504, орієнтовно за 1,5 км на південний захід від н. п. Молодіжне (непідконтрольний урядові, 63 км на північний захід від Луганська).

"У першому випадку члени збройних формувань послались на "відсутність гарантій безпеки", а в другому — на "накази від своїх командирів", - повідомили в СММ.

Також зазначається, що вранці того ж дня, о 9:10, на блокпості російських окупаційних військ південніше ділянки розведення в районі Золотого бойовики відмовили ще одному патрулю СММ у доступі на ділянку розведення, мотивувавши це "відсутністю гарантій безпеки". "Цей патруль мав допомогти згаданому вище патрулю Місії під час перетину до не підконтрольних урядові районів", - йдеться у звіті.

У Місії констатували, що такі заборони "не лише обмежують свободу пересування СММ через лінію зіткнення, але й перешкоджають здійсненню матеріально-технічного забезпечення Місії, яке є вкрай необхідним для її ефективної роботи".

Як повідомлялося, російські окупаційні війська продовжують перешкоджати роботі СММ ОБСЄ, аби приховати свою діяльність на тимчасово окупованих територіях України. Так, лише 22-28 листопада, патрулі ОБСЄ 23 рази не змогли проїхати через блокпости збройних формувань РФ для виконання завдань, передбачених Мандатом СММ.

28 листопада чинний голова ОБСЄ та генсек цієї організації закликали збройні формування РФ негайно зняти всі обмеження на пересування патрулів СММ на сході України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати