Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Єпіфаній просить на засіданні ТКГ розглянути питання утиску ПЦУ у Криму

02 січня, 16:23
Фото АПУ

Глава Православної церкви України (ПЦУ), митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що хоче щоб представники України обговорили питання утисків української церкви в анексованому Криму на переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

За його словами, в ПЦУ вже зверталися з цим проханням представникам України в ТКГ.

"Ми навіть зверталися до представників у Мінську, щоб вони це питання підняли на порядку денному під час переговорів тристоронньої групи", - сказав митрополит.

Він також додав, що в ПЦУ раніше зверталися до президента України Володимиру Зеленському, щоб він відреагував на утиски прав віруючих в Криму.

"Під час зустрічі Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій я це питання підняв, дуже гостро підняв. Президент навіть записав це питання. Також і інші представники церков і релігійних організацій відзначали, що відбувається переслідування. Це і протестанти, і інші, і мусульмани навіть. Тому ми разом на це вказали президенту під час зустрічі. Також звертаємося і до уряду, і до Верховної ради, щоб вони належним чином звернули на це увагу", - заявив Єпіфаній.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати