Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Біля будівлі, де йде суд над Навальним, вже затримано понад 230 осіб

02 лютого, 16:25

Біля Московського міського суду, де розглядається питання про заміну опозиціонеру Олексію Навальному умовного покарання на реальне, затримані 237 осіб. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці ОВС-Інфо.

«Затримують в тому числі представників ЗМІ: у кореспондентки RusNews зірвали з шиї прес-карту, а на зауваження, що вона є журналісткою, один з силовиків відповів: «Я розумію», - уточнюється в повідомленні.

Затримання почалися ще кілька годин тому біля станції метро «Преображенська площа», неподалік від якої розташований Мосміськсуд. Телеканал «Дождь» повідомив онлайн, що серед затриманих, як мінімум, п'ять журналістів.

Сьогодні, 2 лютого Симоновський районний суд на виїзному засіданні в Московському міському суді розглядає клопотання ФСВП, яка вимагає скасувати умовне покарання у вигляді трьох з половиною років позбавлення волі, призначене Олексію Навальному у справі «Ів Роше», і призначити йому реальний строк. Перед засіданням стало відомо про заміну судді, яка буде розглядати справу Навального. Замість Юлії Окуневої, чиїх родичів ЗМІ пов'язали з контрактами для ФСВП, МВС і ФСО, в картці справи на сайті суду значиться Наталія Рєпнікова. Голова райсуду подав у відставку.

Раніше, 31 січня під час неузгодженої акції протесту в Росії, за даними ОВС-інфо, були затримані понад п'ять з половиною тисяч осіб у 89 містах. Це максимальне число затриманих під час російських протестів. Кожен десятий з тих, кого забрали з вуличних акцій провів ніч у відділенні поліції. За деякими даними, число затриманих склало 7227.

Штаб Олексія Навального анонсував нову акцію протесту сьогодні, 2 лютого.

17 січня Олексій Навальний був затриманий у зоні паспортного контролю аеропорту "Шереметьєво". Він повертався в РФ з Німеччини, де проходив лікування після отруєння речовиною групи "Новічок" наприкінці серпня минулого року.

 




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати