Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Європарламент проведе надзвичайне засідання для обговорення боротьби з коронавірусом

02 квітня, 21:01
Фото: twitter.com/Europarl_EN

Європейський парламент проведе надзвичайне пленарне засідання для обговорення заходів боротьби з пандемією COVID-19 та її наслідками 16-17 квітня.

Про це йдеться у заяві президента Європарламенту Девіда Сассолі, оприлюдненій на сайті ЄП, передає Укрінформ.

«Керівники політичних груп Європейського парламенту (конференція президентів) провели дистанційну зустріч у четвер та погодили скликання надзвичайного пленарного засідання у четвер, 16 квітня, та у п’ятницю, 17 квітня, в Брюсселі. Порядок денний включатиме дебати за участю Європейської ради та Єврокомісії та голосування щодо резолюції про скоординовані дії ЄС у боротьбі з пандемією COVID-19 та її наслідками», - йдеться у заяві.

Сассолі повідомив також, що лідери політичних груп висловили занепокоєння щодо надзвичайних заходів боротьби з вірусом, які були ухвалені в Угорщині.

«Більшість груп просили президента Сассолі висловити це занепокоєння у листі до Єврокомісії з проханням оцінити ситуацію та зважити на активування процедури за статтею 7 Угоди ЄС. Ця процедура дозволить ЄС гарантувати, що базові європейські цінності не піддаються ризику», - йдеться у повідомленні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати