Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У NASA розробили нову модель апаратів штучної вентиляції легень

02 травня, 20:49
Фото NASA

Інженери з Лабораторії реактивного руху NASA розробили нову модель апаратів штучної вентиляції легень для лікування хворих на коронавірусну хворобу Covid-19.

Про це повідомляє NASA, передає Укрінформ.

"Новий штучний вентилятор легень високого тиску, розроблений інженерами NASA та призначений для лікування хворих на коронавірусну хворобу (COVID-19), сьогодні був затверджений Управлінням з контролю харчових продуктів та лікарських засобів (FDA) для використання у надзвичайних випадках", - йдеться у повідомленні.

Нова модель апарату ШВЛ призначена для лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою COVID-19, які перебувають у критичному стані.

У NASA стверджують, що їхні нові пристрої легше збирати, ніж інші моделі, для збірки потрібно менше деталей, а обслуговування цих ШВЛ значно простіше.

«Цей вентилятор є одним з незліченних прикладів того, як інвестиції платників податків у освоєння космосу — навички, досвід та знання, накопичені протягом десятиліть опановування простору перетворюються у досягнення, що покращують життя на Землі», — заявив керівник NASA Джим Бріденстайн.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати