Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сєвєродонецьк може потрапити в облогу за маріупольським сценарієм, – голова ОВА

02 травня, 16:29
Фото Reuters

Військові експерти припускають можливість того, що Сєвєродонецьк може потрапити в облогу після того, як російська армія не зможе взяти його штурмом, повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Останніми днями військові експерти почали приписувати Сєвєродонецьку долю Маріуполя. Оборона міста надпотужна, тож захопити обласний центр Луганщини буде вкрай важко. Але орки можуть піти іншим шляхом - за маріупольським сценарієм. Це тільки припущення. Але ми готові до будь-якого розвитку подій, Наші воїни дадуть ворогу гідну відсіч", - написав Гайдай у Facebook в понеділок.

Він закликав жителів Луганської області евакуюватися, щоб запобігти трагедії та не давати козирів ворогові.

Щодо ситуації в регіоні загалом Гайдай повідомив, що російські війська продовжують спроби здійснити прорив у Рубіжному та Попасній.

"Безуспішно, ворог зазнає шкоди. Росіяни готуються наступати на Сєвєродонецьк, росармія перекидає до нас сили з маріупольського напрямку", - розповів він.

Також в області посилено заходи безпеки на блокпостах, через заволодіння росіянами нашим гуманітарним транспортом і формою ЗСУ. Напередодні 9 травня можливі провокації.

"Сакральна для Путіна дата - 9 травня - буде важкою для нас, рашисти посилять обстріли й намагатимуться знищити якнайбільше населених пунктів Луганської області", - прогнозує Гайдай.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати