Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Українська гривня стала найсильнішою валютою на пострадянському просторі

02 липня, 22:27
Фото Укрінформ

Вперше за п'ять років російський рубль показав у першому півріччі найгіршу динаміку серед 11 валют колишнього СРСР, а гривня - найкращу. Про це пише Bloomberg.

"Через наслідки від санкцій і посилення монетарної політики в США, рубль подешевшав більш ніж на 8 відсотків до долара в 2018 році, що більше ніж удвічі перевищує втрати будь-якої іншої валюти в цій групі", - йдеться у повідомленні.

У Банку Росії заявляють, що без санкцій США, введених у квітні, рубль міг би бути на 4 відсотки міцнішим.

Водночас, згідно з рейтингом видання, лідером серед національних валют стала українська гривня - плюс 7,14%, грузинський ларі - плюс 6,1%, молдавський лей - плюс 1,69% та киргизький сом - плюс 1,41%.

Як зазначається, Росія все частіше приймає на себе весь тягар зміни настроїв інвесторів, в той час як чотири пострадянські валюти показали зростання, потрапивши в топ-10 по динаміці у світі цього року.

Наразі аура ризику навколо Росії перетворила її колишніх супутників на відносно більш безпечні країни, хоча за розміром їх ринки тьмяніють порівняно з російським, пише видання.

Повідомляється, що висока вартість запозичень також допомагає захистити локальні валюти - так, Україна та Білорусь мають вищі реальні процентні ставки, ніж у Росії.

Як повідомлялся, гривня очолила список валют, які найбільше зміцнилися до долара за підсумками першого півріччя 2018 року.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати