Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Львівський міський голова про ситуацію з COVID-19: Ми самі повинні себе берегти

02 липня, 11:11

Львів і Львівщина вперто продовжують утримувати першість в Україні щодо нових виявлених щодоби інфікованих коронавірусом. Одначе цифри вказують на те, що ситуація начебто поліпшується, бо, порівняно з минулим тижнем, коли ішлося про понад 200 інфікованих на добу, від понеділка ця цифра сягає плюс-мінус 150.

Так, за вчорашню добу, 1 липня, лабораторні центри Львова  провели 1162 ПЛР-тести, з яких 152 виявилися позитивними (31 – у мешканців Львова). Про це повідомила заступник міського голови Львова та керівник міського штабу з протидії коронавірусу Галина Слічна.  

Загалом ковід виявлено у 5730 осіб. 146 людей померли. 863 пацієнти одужали.

За весь час карантину (від 12 березня) до обласної інфекційної лікарні звернулись 6235 осіб, госпіталізовані – 1078, виписані – 909. 

Зараз у лікарні перебувають 166 хворих, з них у реанімації – 6, на апараті ШВЛ – 2 особи.
На думку міського голови Львова ситуація із поширенням коронавірусу у Львові покращилась і стабілізувалась, проте це не означає, що потрібно нехтувати заходами безпеки. Про це Андрій Садовий сказав в ефірі радіо «Люкс FM» і наголосив: «Ми не спроможемося побороти COVID-19 в місті, якщо він є в області, є в Україні чи є в Європі».

Також мер зазначив, що життя у місті починає відновлюватись, зокрема це стосується авіа- та залізничного перевезення: «Вчора ми відкрили у Львові базу WizzAir, літаки вже почали літати у нові напрямки. Фактично авіаційне сполучення львівського летовища вже відновлено. Звичайно, що це – не ті об'єми, які були колись, але процес нарощування вже відбувається. Вже дали добро й на відновлення залізничного сполучення зі Львовом. Поки що це мізерні перевезення, проте динаміка вже відчувається».

Андрій Садовий переконаний, що тільки власна безпека і власні обмеження, які ми впроваджуємо по відношенню до себе і своїх близьких, дають результат: «Жоден указ чи рішення влади не убезпечить нас від COVID-19. Ми самі повинні себе берегти».
А заступник міського голови з питань безпеки міста Сергій Бабак звертається до львів’ян з проханням у разі, якщо побачили порушення правил карантину (а це, зокрема, – відсутність маски та більше число пасажирів, ніж місць для сидіння у транспорті, також – недотримання відстані між відвідувачами у закладах громадського харчування, відсутність захисної маски і рукавичок у продавців на ринках, відсутність плівки на продуктах), повідомляти  за номером «102». «На такі виклики буде виїжджати оперативна бригада поліції, актуватиме порушення і притягуватиме порушників до відповідальності», – обіцяє Сергій Бабак.

Варто додати, що кілька днів тому міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій ТЕБ і НС прийняла рішення щодо посилення роботи моніторингових груп для перевірки суб'єктів господарювання та міського транспорту на дотримання всіх карантинних заходів. Рейди, кажуть, проводитимуть щодня і у посиленому режимі.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів.

Фото «Дню» надали у Львівській міській раді.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати