Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Вінниці до 30-річчя незалежності України напишуть 30 портретів видатних вінничан

02 серпня, 20:54
Фото з архіву проєкту

У рамках Міжнародного мистецького проекту «Кращий художник – 2021», який триватиме на Вінниччині з 10 до 18 серпня, художники з різних куточків України та 7 країн світу відтворять на живописних полотнах портрети найвидатніших діячів регіону. Це будуть люди з різних сфер життя, які заслужили на повагу серед вінничан, сформували позитивне ставлення до людей та стали взірцем у розбудові культури, науки та збереженні історії нашого краю, повідомила начальник управління культури та креативних індустрій департаменту гуманітарної політики Вінницької ОДА Ольга Дернова. Прийом заявок триватиме до 5 серпня 2021 року.

«Серпень цього літа буде насичений гарними мистецькими подіями присвяченими відзначенню головного свята нашої держави – 30-річчя Незалежності України. V ювілейний Міжнародний мистецький пленер «Кращий художник – 2021» до річниці незалежності приготував кілька родзинок і не буде схожим на попередній. Головною особливістю цьогорічного пленеру стане унікальний проект: з нагоди 30- річчя Незалежності України кращі з кращих художників напишуть портрети 30-ох видатних вінничан, які прославили область у різних галузях. Їх кандидатури мають запропонувати громади Вінниччини, громадські організації, творчі спілки та установи», – повідомила Ольга Дернова.

Кандидатури з чіткою аргументацією заслуг можна надсилати на електронну адресу громадської організації «Кращий художник»[email protected]. Обирати героїв портретів можна буде шляхом онлайн-голосування, та за підтримки професійного журі з числа відомих діячів культури. Фінальним акордом проєкту стане виставка живописних творів, яка буде презентована у кращих виставкових залах м. Вінниці та області.

«Реалізація цього проєкту дозволить увіковічнить видатних вінничан на полотні та стане стимулом для розвиток культурного потенціалу регіону, надасть можливість презентувати кращі зразки художнього мистецтва, заохотить до творчості художників, а до добрих справ авторитетів та лідерів громад», – відзначив організатор і натхненник мистецького пленеру «Кращий художник/The best artist» Володимир Козюк.

До слова, цього року у Міжнародному мистецькому проекті «Кращий художник – 2021» візьмуть участь 32 художника із 7 країн світу – Китаю, Франції, Грузії, Польщі та інших. Організатори відбирали найкращих з понад 500 бажаючих, які подали заявки на участь. Упродовж двох тижнів митці роз’їдуться по містах, містечках і селах нашої області. Обравши собі об’єкти для майбутніх картин, вони будуть жити кілька днів у тій місцевості та зображувати на своїх полотнах краєвиди Поділля, формуючи таким чином імідж культурного потенціалу України і Вінниччини. Крім того, під час пленеру відбудуться творчі майстерні, виставки, майстер-класи, семінари з обміну досвідом. А за результатами мистецького проєкту буде виданий каталог та презентована художня виставка кращих робіт учасників конкурс «Кращий художник – 2021».

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати